ΑΠΕΡΓΟΥΝ το Σάββατο και την Κυριακή οι ηθοποιοί

Κατεβάζουν ρολά, πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα, για ΔΥΟ μέρες

Ρολά αναμένεται να κατεβάσουν το Σαββατοκύριακο, πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα, λόγω της 48ωρης απεργίας των Ελλήνων ηθοποιών, έπειτα από ανακοίνωση που έβγαλε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του ΣΕΗ, Ηρώ Μανέ, η απεργία ξεκινά το Σάββατο 23 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, εκφράζει την αντίθεσή του με την νέα συλλογική σύμβαση με το ελεύθερο θέατρο και διαμαρτύρεται για τη «διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία και κυρίως τη διάλυση του πολιτισμού».

Παράλληλα, στην επίσημη ανακοίνωση του, το ΣΕΗ αναφέρει ότι οι θεατρικοί επιχειρηματίες προτείνουν όρους «πιο δυσμενείς και εξευτελιστικούς ακόμα και απ’ αυτούς που ανεπίσημα είχαν προτείνει στην αρχή των διαπραγματεύσεων» για τη νέα συλλογική σύμβαση των ηθοποιών, εκφράζοντας τον προβληματισμό του, και διεκδικώντας μεταξύ άλλων, «πληρωμένο και ασφαλισμένο επάγγελμα».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση κάνει λόγο κα�� για τους ηθοποιούς που εργάζονται στην τηλεόραση, λέγοντας πως «παλεύουν να πάρουν ένα ευρώ από σειρές παιγμένες κατ’ επανάληψη εδώ και πολύ καιρό, ενώ, στις ελάχιστες που γυρίζονται, δεν ξέρουν εάν και πότε θα πληρωθούν».

Όσο για τα κρατικά θέατρα; αναφέρει ότι «η κρατική επιχορήγηση μειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η δραστηριότητά τους».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO, ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΥΡΩ ΜΑΝΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top