Γιορτή της γυναίκας: τι να της αφιερώσεις απόψε!

Τα ελληνικά τραγούδια που υμνούν το «ασθενές» φύλο

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Αφιερωμένη στη γυναίκα είναι η σημερινή μέρα, που μπορεί να θεσμοθετήθηκε με αφορμή την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ωστόσο, έχει και την... μουσική της διάσταση, καθώς τα κορίτσια απόψε το γλεντάνε αφήνοντας τα αγόρια σπίτι!

Το star.gr, λοιπόν, σκέφτηκε να «ντύσει» μουσικά την γιορτή της γυναίκας, παρουσιάζοντας τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια που έχουν αφιερωθεί σε εκείνη!

«Η Ζωή Είναι Γυναίκα» είπε το 1993 η Ελένη Δήμου, για να έρθει έξι χρόνια μετά ο Φοίβος Δεληβοριάς και να μας παρουσιάσει τον ρόλο της, από εκείνον της μητέρας μέχρι εκείνον την ερωτικής συντρόφου, με το τραγούδι του «Εκείνη».

Την... συναισθηματική πλευρά του «ασθενούς» φύλου ύμνησε η Καίτη Γκρέι με το «Μια Γυναίκα Μόνο Ξέρει», κάτι που έκανε και η Άντζελα Δημητρίου με το «Γυναίκα Εγώ»!

Τη σκυτάλη παίρνουν τα «Το Κορίτσι Απόψε Θέλει» των Πρόδρομου Τσαουσάκη και Άννας Μπέλλα (πιο διαδεδομένο με τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη), «Όταν Πίνει Μια Γυναίκα» της Καίτης Πετράκη (που έκανε ευρύτερα γνωστό η Χαρούλα Αλεξίου) και «Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε» της Αλέξιας!

Για τις φιλίες μεταξύ γυναικών γράφτηκαν ουκ ολίγα τραγούδια, με πιο κορυφαίο το ντουέτο «Επιτέλους» της Καίτης Γαρμπή και της Νατάσσας Θεοδωρίδου, αλλά και το «Καλύτερα Ο�� Δυό Μας» της Καίτης Γαρμπή με την Άννα Βίσση!

«Γυναίκες Δυνατές» τραγούδησε η Δέσποινα Βανδή θέλοντας να δείξει πως τα κορίτσια μπορεί να πληγώνονται αλλά δεν έχουν ανάγκη έναν άνδρα, για να έρθει ο Νότης Σφακιανάκης και να τονίσει στο «ισχυρό» φύλο πως... είναι η γυναίκα στη ζωή ένα μυστήριο, με το «Γυναίκα Μυστήριο»!

Χρόνια σας πολλά κορίτσια!
Απόψε βάλτε το κόκκινο φουστάνι και διασκεδάστε το, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου συνεχίστε να είστε οι γυναίκες του μόχθου, της ομορφιάς, του αγώνα, της χαράς, της λύπης, της μητρότητας, του έρωτα και της φωτιάς... Άλλωστε, αυτό αρέσει και σε εμάς τους άνδρες!

Δείτε στα βίντεο τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια που υμνούν τη γυναίκα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top