Έντονες αντιδράσεις από το προκλητικό video clip των Σκοπίων για τη Eurovision

Έξαλλοι αρκετοί καλλιτέχνες από την προπαγάνδα του Φύρομ

Έντονες αντιδράσεις από το προκλητικό video clip των Σκοπίων για τη Eurovision

Μέσα από το διαγωνισμό της Eurovision οι Σκοπιανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να περάσουν την εθνικιστική τους προπαγάνδα με το τραγούδι «Imperia». Το video clip του τραγουδιού ξεκινά με δύο πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ενώ το τραγούδι μιλά για την ανάκτηση μιας χαμένης αυτοκρατορίας!

Όπως είναι φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως επίσης και των Eurofans.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Αγάθωνας που φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με την προπαγάνδα του Φύρομ.

«Την ιστορία της Ελλάδος δεν μπορεί να την προσβάλλει τίποτα και κανένας , ούτε την ίδια την Ελλάδα σε όλο το σύμπαν. Είμαι Έλληνας από τα νύχια ως τις τελευταίες τρίχες που μου μείνανε. Αυτοί δεν έχουν τίποτα. Εγώ σαν Έλληνας αισθάνομαι Γίγαντας», είπε.

Όλα τα ελληνικά site στο διαδίκτυο μιλάνε για την προκλητική στάση των Σκοπιανών που προσβάλλει την ιστορία της Ελλάδας.

«Φαντάζομαι, ότι οποιοσδήποτε είδε το video clip, στενοχωρήθηκε, εξοργίστηκε, Το Φύρομ συνεχίζει να προκαλεί , θεωρεί δικό του τον Μέγα Αλέξανδρο , δική του τη Μακεδονία. Πιστεύω, ότι το κάνουν περισσότερο για να πικάρουν τους Έλληνε», είπε ο Α. Καρατζίκος, πρόεδρος του OGAE Greece.

Λίγες ώρες μετά το ανέβασμα video clip στο YouTube, οι υπεύθυνοι το κατέβασαν αμέσως, με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε στο επίσημο κανάλι Eurovision, αφού θεώρησαν ότι επικρίθηκε από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

«Η αντίδραση των Ελλήνων λογική είναι. Λογικό είναι να κράζουνε οι Έλληνες , για το κρατίδιο που θέλει να ονομάζεται Μακεδονία», είπε ο Πρύτανης από τα Ημισκούμπρια, ενώ ο Χρήστος Μάστορας από τις Melisses δήλωσε με νόημα:

«Σαφώς και το θεωρώ προκλητικό. Γενικά θεωρώ ότι η Eurovision είναι ένας θεσμός που αφορά τη μουσική, δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιου είδους νύξεις για Αυτοκρατορίες. Δε�� είναι σωστό».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top