Γ. Βαλτινός – Κ. Λέχου: Το πρώτο τους ραντεβού επί σκηνής

Μιλάνε για την κρίση και τα… φιλανθρωπικά σόου

Γ. Βαλτινός – Κ. Λέχου: Το πρώτο τους ραντεβού επί σκηνής

Για την πρώτη τους θεατρική συνάντηση, την κρίση, το ρίσκο και τα… φιλανθρωπικά σόου μιλάνε στο περιοδικό Hello Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Λέχου.

Οι δυο τους συνεργάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Ιλίσια – Ντενίση στο έργο του Νιλ Σάιμον «Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας», ένα έργο που και οι δύο πρωταγωνιστές δηλώνουν ότι είναι άκρως επίκαιρο και μες στο κλίμα της εποχής.

«Πρόκειται για ένα έργο του Νιλ Σάιμον, το οποίο δεν στέκεται μόνο στο χιούμορ, αλλά προχωρά ουσιαστικά στις ανθρώπινες σχέσεις και κατά ένα περίεργο τρόπο θα έλεγα πως έχει μια ανατριχιαστική επικαιρότητα», λέει ο Γ. Βαλτινός και η Κ. Λέχου προσθέτει:

«Το έργο μας “ακουμπά” πολύ στο σήμερα κι εμένα πάντα με συγκινούν έργα τα οποία αφορούν μία τρέχουσα πραγματικότητα. Δε θέλω να είναι κάτι άσχετο από αυτό που συμβαίνει γύρω μου και από την εποχή μου. Η ιστορία μας αφορά πάρα πολύ, καθώς είναι ένα ζευγάρι που βρίσκεται υπό πίεση κι έρχεται αντιμέτωπο με μια ζοφερή πραγματικότητα».

Μάλιστα όπως λέει και ο Γ. Βαλτινός το επίκαιρο της φετινής τους παράστασης έγκειται «στο ότι την κατάσταση που ζούμε τώρα εμείς στη χώρα μας, την πέρασε αρκετά χρόνια πριν και η Αμερική. Γεγονός που είναι ένα παρηγορητικό στοιχείο, καθώς συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε τα μόνα “μαύρα πρόβατα” σ’ αυτόν τον κόσμο. Κι αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε».

Η Κατερίνα Λέχου τονίζει επίσης ότι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, έτσι όπως τη βλέπουμε μέσα από το έργο του Σάιμον είναι σχεδόν σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα του 2011.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκαλύπτει ότι έχει συμβεί πολλές φορές στην καριέρα του να κάνει… «παρέα στα ψάρια», όπως λέει, αφού συνήθως προτιμούσε να κάνει ποιοτικές δουλειές με χαμηλότερο μισθό.

«Να σας πω την αλήθεια στο θέατρο αμείβομαι με ποσοστό. Οπότε, αν η δουλειά έχει απήχηση και πάει καλά, ζω αξιοπρεπώς! Αν όχι είμαι μαζί με το “καράβι”: κατεβαίνω στον πάτο και κάνω παρέα στα ψάρια!», λέει.

Όσο για την Κατερίνα Λέχου; Η ίδια λέει ότι στις οικονομικές της διαπραγματεύσεις δεν… «μασάει».

«Διεκδικώ πράγματα ανάλογα πάντα με τη στιγμή. Στην παρούσα φάση, κατανοώ μια κατάσταση γύρω μου, όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Όμως υπάρχουν συχνά κάποιοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται μία κατάσταση. Εκεί δεν “μασάω”! Άλλωστε έχω φροντίσει να είμαι ολιγαρκής, άρα και λιγότερο εξαρτημένη», τονίζει.

Κι αν αναρωτιέστε αν θα βλέπαμε ποτέ τους δυο τους σε ένα ριάλιτι χορού, η απάντηση είναι μάλλον όχι.

«Είναι όντως φιλανθρωπικά σόου αυτά;», αναρωτιέται με νόημα ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ η Κατερίνα Λέχου είναι ξεκάθαρη:

«Δεν συνδέονται άμεσα με τη δουλειά μου. Δεν έχω κανένα απωθημένο να βγω και να χορεύω στα κανάλια»!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top