Elizabeth Taylor: Ποιος θα αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας της;

Στο «σφυρί» τα αξίας 30 εκατ. δολαρίων κοσμήματά της

Elizabeth Taylor: Ποιος θα αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας της;

269 κομμάτια. Διαμάντια, ρουμπίνια, ζαφείρια, μαργαριτάρια, μενταγιόν, βραχιόλια, ακόμη και μια πανάκριβη τιάρα. Αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε συλλογή κοσμημάτων. Είναι η ακριβότερη συλλογή ιδιώτη και μάλιστα star του Hollywood που δημοπρατήθηκε ποτέ.

Η συλλογή κοσμημάτων της Elizabeth Taylor που θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Christie’s στις 13 και 14 Δεκεμβρίου κοστίζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Έχει γίνει ακόμη και βιβλίο. Και όσοι αποκτήσουν έστω και από αυτά, θα έχουν καταφέρει να κάνουν παρέα με ένα από τα πιο λατρεμένα κομμάτια της σύγχρονης κινηματογραφικής ηρωίδας: τα κοσμήματά της. Με τα οποία όχι απλά ήταν ερωτευμένη, αλλά τα πρόσεχε και τα αγαπούσε εξίσου με τους άνδρες που πέρασαν από την ζωή της.

La Pelegrina: Της το χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στις 14 Φεβρουαρίου του 1969. Η ιστορία του προκαλεί δέος. Ήταν τμήμα των κοσμημάτων του θρόνου της Ισπανίας και συγκεκριμένα της βασίλισσας Μαργαρίτας και της βασίλισσας Ιζαμπέλας, ενώ αργότερα πέρασε στον Ναπολέοντα και μετά στον Δούκα του Αμπερκορν. Όταν η Pelegrina βρέθηκε να δημοπρατείται στην Νέα Υόρκη, ο Μπάρτον την αγόρασε προσφέροντας 37.000 δολάρια. Η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια.

Όμως ο Μπάρτον δεν σταμάτησε εκεί. Το 1972 απέκτησε το περίφημο μενταγιόν με διαμάντια Ταζ Μαχάλ, το οποίο και της χάρισε στα 40ά γενέθλιά της. «Θα προτιμούσα να της αγόραζα το ίδιο το Ταζ Μαχάλ, αλλά η μεταφορά θα κόστιζε πολύ», δήλωσε τότε ο Μπάρτον αφήνοντας σύξυλους τους πάντες. Το διαμάντι σε σχήμα καρδιάς έχει σχέση με τον θρύλο του σουλτάνου Σαχ Τζαχάν που έχτισε τον Ταζ Μαχάλ στην μνήμη της συζύγου του που πέθανε στην γέννα. Πάνω στο μενταγιόν αναγράφεται στα περσικά: «Για την αγαπημένη μου Μαχάλ». Ο Cartier το έδεσε με χρυσό, διαμάντια και ρουμπίνια, αντικαθιστώντας το αυθεντικό μεταξωτό του κορδόνι. Η τιμή του φθάνει τα 500.000 δολάρια.

1957: Απονομή βραβείων Οσκαρ. Η Taylor εμφανίζεται με μία διαμαντένια τιάρα που αφήνει εποχή. Σήμερα, η αξία της ξεπερνά τα 80.000 δολάρια.

Ο Μάϊκ Τοντ ήταν ο τρίτος από τους επτά συζύγους της Τέϊλορ. «Όταν της έκανε δώρο το σετ από ρουμπινένιο περιλαίμιο με αντίστοιχα σκουλαρίκια και βραχιόλι, η Τέϊλορ ήταν τόσο χαρούμενη, που έπεσε στην πισίνα φορώντας όλα τα κοσμήματά της», δήλωσε ειδικός του Οίκου Christie’s.

Το δαχτυλίδι που έμεινε στην ιστορία ως δαχτυλίδι Elizabeth Taylor είναι 33.18 καρατίων πάνω σε πλατίνα. Η Taylor το αποκαλούσε «μωρό μου». Οποιος το αποκτήσει, θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από την δημοπρασία, θα ακολουθήσει έκθεση με προσωπικά αντικείμεν�� της. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα που είχε φτιάξει η ίδια για το AIDS.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top