Μάρκος Σεφερλής στο star.gr: «δεν είμαι της χυλόπιτας»

Η απουσία από την TV, η οικογένεια και τι κάνει όταν σβήνουν τα φώτα

Αποκλειστική συνέντευξη στον Βαγγέλη Θεοδώρου

«Δεν είμαι της χυλόπιτας... Όταν ο κόσμος πάψει να έρχεται να με βλέπει, θα σταματήσω να κάνω πράγματα», λέει ο Μάρκος Σεφερλής αποκλειστικά στο star.gr, που τον συνάντησε στο καμαρίνι του στ�� θέατρο «Περοκέ». Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε επίσης για την οικογένειά του, την απουσία του από την TV και τα περιοδικά, ενώ μας αποκάλυψε λεπτομέρειες για την καλοκαιρινή παράσταση που ετοιμάζει!

«Όταν σβήσουν τα φώτα... δεν το έχω σκεφτεί»

folia_kouklou.jpgΑφού μιλήσαμε για την πιο δύσκολη στιγμή του και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η κουβέντα με τον Μάρκο πήγε στην παράστασή του, «Η Φωλιά Του Κούκλου», που είναι από τις πλέον επιτυχημένες της σεζόν.

«Ο κόσμος πρέπει ��α έρθει για να δει από κοντά πώς είναι ένας κούκλος και να τον θαυμάσει!», μας λέει με το γνωστό του χιούμορ και συνεχίζει: «είναι μία παράσταση με την οποία ο κόσμος θα γελάσει πάρα πολύ. Πλέον ο κόσμος έρχεται στα τυφλά εδώ. Μπορεί η επόμενη παράστασή μου να έχει τίτλο “Ραντεβού στα Τυφλά”. Mε το κοινό δίνουμε πια ραντεβού στα τυφλά, δηλαδή έρχεται χωρίς να ξέρει τι ακριβώς είναι η παράσταση, ποιο είναι το θέμα της. Έρχεται γιατί ξέρει ότι θα γελάσει πάρα πολύ».

Άρα τον Μάρκο Σεφερλή δεν τον αγγίζει η κρίση; Είναι εγγύηση; «Έχει αποδειχθεί με τον χρόνο, δεν το λέω εγώ σαν Μάρκος Σεφερλής. Απλά, αυτό που λέει ο κόσμος είναι ότι “ερχόμαστε γιατί ξέρουμε ότι θα περάσουμε καλά”. Είτε είναι επιθεώρηση, είτε πρόζα, είτε φάρσα, οποιοδήποτε είδος θεάτρου, ξέρει ότι θα φύγει έχοντας γελάσει πάρα πολύ. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο και ειδικά αυτή την περίοδο έχει ακόμα περισσότερο. Οπότε από το υστέρημά του δίνει κάποια χρήματα για να δει τον Μάρκο Σεφερλή».

«Προσπαθώ να δώσω όσα πιο πολλά μπορώ στον κόσμο. Με ρωτάνε “δεν φοβάσαι μη στερέψεις;”. Αν είναι να στερέψω, θα στερέψω! Αλλά βλέπω ότι ετοιμάζω μία παράσταση και σε μία εβδομάδα ο κόσμος βλέπει άλλη, γιατί έχω βάλει άλλα αστεία, κάτι που πάει να πει ότι δημιουργώ συνέχεια. Επειδή γράφω εγώ, δεν στηρίζομαι ποτέ σε πλάτες άλλων αν θα μου γράψουν κάτι καλό. Στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και, αν κάποια στιγμή δω ότι αυτό που κάνω δεν ενδιαφέρει, θα σταματήσω. Βέβαια, αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν παιδιά με εμένα και το δικό μου χιούμορ, που πιστεύω ότι θα τα έχω μια ζωή μαζί μου. Όπως πολλά παιδιά που είναι τώρα 19 – 20, τα θυμάμαι που ερχόντουσαν στο θέατρο με τους γονείς τους», συνεχίζει.

Η απουσία από την τηλεόραση και τα lifestyle περιοδικά

Μοιραία, η κουβέντα μας πάει στην απουσία του από την τηλεόραση, στην οποία άφησε το δικό του στίγμα.

zimaroulis.jpg«Τώρα πια δεν γίνεται τίποτα στην τηλεόραση, οπότε τι να κάνω εγώ; Πιο πριν, για την απουσία μου ούτε εγώ μπόρεσα να καταλάβω τον λόγο. Είχα για κάποια χρόνια συνεχή παρουσία και κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε ξαφνικά. Αναρωτήθηκα κι εγώ και πολύς κόσμος, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν κάνω τηλεόραση. Οι εκπομπές μου, ακόμα και σε επανάληψη, είχαν πολύ μεγάλη τηλεθέαση και οι προβολές των παραστάσεών μου έσκιζαν. Τώρα είναι λίγο αργά και δεν υπάρχει λόγος να το ψάξουμε. Προφανώς δεν ήμουν μέσα στα σχέδια των διευθυντών προγράμματος του κάθε καναλιού. Από εκεί και πέρα, αυτοί δεν αφουγκράζονται τον κόσμο, τι θέλει να δει, τι του λείπει. Φτιάχνουν ένα πρόγραμμα με τα κριτήρια τα δικά τους. Γι’ αυτό πλέον έχουμε τα προγράμματα που έχουμε και ο κόσμος βλέπει αυτά που έχουμε, χωρίς κανείς να αναρωτιέται αν περνάει καλά, αν θέλει να δει κάτι άλλο... Σίγουρα τους λείπει η ελληνική ψυχαγωγία, η ελληνική διασκέδαση, γι’ αυτό και καταφεύγουν στο θέατρο», μας απαντά ο ηθοποιός.

Γιατί, όμως, δεν τον βλέπουμε ούτε στα περιοδικά, όπως άλλους συναδέλφους του;

«Είναι επιλογή! Πολλές φορές με παίρνουν τηλέφωνο να κάνουμε στημένα θέματα που εγώ ποτέ δεν έχω δεχθεί. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο στη ζωή μου, εμένα με ενδιαφέρει το αυθόρμητο. Από την άλλη, φροντίζω να μην τροφοδοτώ την showbiz με ειδησούλες και σκανδαλάκια: έχω την οικογενειακή μου ζωή, περνάω καλά, δεν θέλω να υπάρχω στον χώρο μέσα από τα περιοδικά, αλλά μέσα από την δουλειά μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πάει στη λαϊκή και θα περιμένει να έρθει ο φωτογράφος. Κυκλοφορώ και δεν κρύβομαι, όπου θέλω να πάω, θα πάω! Δεν είμαι, όμως, από αυτούς που από την μία παίρνουν τηλέφωνο και παρακαλάνε να έρθουν να τους φωτογραφήσουν και, όταν τους βλέπουν μπροστά τους, κρύβονται και πετάνε κάμερες, τα σπάνε και τέτοια. Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος και γι’ αυτό δεν με βλέπετε στα περιοδικά τόσο συχνά», αναφέρει.

«Δεν ζω για τα φώτα»

«Έχω σκεφτεί τη στιγμή που θα σβήσουν τα φώτα και... έχω άνθρωπο εκεί που θα τα ξανανάψει για να μπορώ να συνεχίζω να παίζω!», μας λέει ο Μάρκος όταν τον ρωτάμε αν έχει σκεφτεί τη στιγμή που θα αφήσει αυτό που τόσο επιτυχημένα κάνει και προσθέτει: «δεν ζω για τα φώτα. Έτσι είμαι συνέχεια. Και τα φώτα να σβήσουν, θα συνεχίσω να περνάω καλά και χωρίς αυτά, με τους ανθρώπους που θα είναι γύρω μου θα με αγαπάνε και θα τους αγαπώ. Κάνω αυτή τη δουλειά γιατί μ’ αρέσει, όχι για να είμαι γνωστός, το κάνω και σαν χόμπι. Ίσως γι’ αυτό διαφέρω από κάποιους συναδέλφους μου, ίσως γι’ αυτό μ’ αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος: γιατί καταλαβαίνει ότι δεν μ’ αναγκάζει κανείς να ανέβω στη σκηνή, παίζω γιατί μ’ αρέσει! Δεν έκανα αυτή τη δουλειά για να γίνω γνωστός ή να κάνω χρήματα. Μου βγήκε στην πορεία, περνάω καλά μέσα από αυτό, δημιουργώ καινούργια πράγματα συνέχεια και όσο πάει. Δεν έχω αγχωθεί και πιστεύω ότι δεν θα με πειράξει όταν τελειώσει όλο αυτό».

Όταν τον ρωτάμε ποιος θα είναι ο λόγος που θα τον κάνει να αποσυρθεί, ο κωμικός μας παραπέμπει στο κοινό, λέγοντας πως θα σταματήσει όταν ο κόσμος πάψει να πηγαίνει να τον βλέπει.

Όσο για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε πέντε χρόνια; «Όπως το φανταζόμουν πέντε χρόνια πριν από τώρα! Είμαι 45, πιστεύω και στα 50 θα είμαι έτσι! Πήγα 45 και δεν το έχω καταλάβει! Δεν λέω ότι δεν έχω γεράσει, δεν έχω μεγαλώσει. Τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή, περνάει ο χρόνος από πάνω μου, αλλά η διάθεσή μου είναι ίδια. Και εμφανισιακά, πάντως, πιστεύω ότι δεν θα αλλάξω κατά πολύ: θα μου πέσουν κι άλλα μαλλιά; Αποκλείεται! Τα πλαϊνά πάντα μένουν!», μας λέει!

Η Έλενα, ο Χάρης και ο παιδότοπος

«Ο Μάρκος όταν σβήσουν τα φώτα είναι ο ίδιος που είναι και πάνω στα φώτα. Μετά την παράσταση, κάθομαι με τους συνεργάτες και τους φίλους μου και συνεχίζω την παράστασή μου. Θα πω τα αστεία μου. Μου ακούγεται ξένη η ευχή του κόσμου “καλή ξεκούραση”. Ακόμα και φέτος που το σκηνικό είναι διώροφο και ανεβοκατεβαίνουμε μια σκάλα συνέχεια, ο κόσμος εκπλήσσεται πώς αντέχουμε, πώς το κάνουμε. Δεν θα με δεις ποτέ να κάτσω, θα δεχθώ τον κόσμο αμέσως γιατί δεν μ’ αρέσει να περιμένουν και μετά θα ξεβαφτώ, θα κάτσω μία – δύο ώρες και μετά θα πάω σπίτι. Η Έλενα βέβαια φεύγει και πάει στον Χάρη, ενώ εγώ κάθομαι στο καμαρίνι να πω τα αστεία μου. Έτσι είναι η ζωή μου!», αναφέρει ο Μάρκος όταν τον ρωτάμε τι κάνει μόλις τελειώνει η παράσταση.

Όπως προσθέτει, ο αεικίνητος και χιουμορίστας Μάρκος που βλέπουμε στη σκηνή, είναι ο ίδιος και στο σπίτι του. «Ρε μπαμπα, όλο αστεία λες!», του λέει ο γιός του και ο ηθοποιός μας τονίζει: «είναι τρόπος ζωής – και σε φώτα και σε σκοτάδι και σε blackout, έτσι λειτουργώ».

seferlis_tzavalia_xaris.jpg«Ως σύζυγο δεν με αγχώνει τίποτα γιατί έχω μία καταπληκτική γυναίκα, που με καταλαβαίνει, ξέρει ποιος είμαι, ξέρει τι θέλω στη ζωή μου, ξέρει ότι αφιερώνω πολύ ώρα στη δουλειά μου και είναι πάντα δίπλα μου. Άρα δεν νιώθω άγχος στο αν είμαι καλός σύζυγος ή όχι. Μ’ έχει αποδεχθεί η σύζυγός μου, μου το δείχνει η σύζυγός μου καθημερινά, οπότε πιστεύω ότι τα πάμε μια χαρά», απαντά ο ηθοποιός όταν τον ρωτάμε για την σύζυγό του.

Όσο για τον ρόλο του ως πατέρα;
«Στο ρόλο του πατέρα με αγχώνει το να είμαι πολλές ώρες με τον Χάρη. Αυτές τις λίγες ώρες που του αφιερώνω πιστεύω ότι είναι ουσιαστικές, κάνουμε πράγματα μαζί που δεν μπορεί να τα κάνει με τη μαμά του γιατί είναι ανδρικά: παίζουμε playstation, παίζουμε μπάλα, μιλάμε πάρα πολύ. Αλλά αυτό που μου βγάζει ο Χάρης είναι ότι είναι ευχαριστημένος από εμένα και την παρουσία μου, οπότε κι εκεί δεν νιώθω μεγάλο άγχος. Απλά θέλω να είμαι πολλές ώρες μαζί του και εποικοδομητικά μαζί του», απαντά.

Ο Μάρκος θα ήθελε να ακολουθήσει ο Χάρης τα βήματά του για έναν και μόνο λόγο: για να νιώσει την αγάπη του κόσμου που εισπράττει ο ίδιος, για να αισθανθεί την «μαγεία» από το χειροκρότημα και τον ήχο του γέλιου. Ωστόσο, προσθέτει με νόημα πως πολλά παιδιά που είχαν γνωστούς γονείς δεν κατάφεραν ποτέ να αναδείξουν το ταλέντο τους, καθώς τα κυνηγά πάντα η σύγκριση με τον μπαμπά ή την μαμά του.

Η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησε να ανοίξει τον παιδότοπο «Seferland»: «δεν είναι μόνο παιδότοπος, είναι κάτι διαφορετικό. Δεν θα πάει το παιδάκι να παίξει με τα παιχνίδια και θα τελειώσει εκεί η διασκέδασή του. Ο χώρος προσφέρει κι άλλες απασχολήσεις κι άλλα θεάματα, όπως κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, θεατρική παράσταση, θεατρικό παιχνίδι που κάνω εγώ κάθε Τρίτη, που αυτά δεν θα τα βρεις σε άλλο παιδότοπο. Κι όλα αυτά στην τιμή της εισόδου. Πέρα από το παιχνίδι, το παιδί θα δει και ένα θέαμα διαφορετικό», μας λέει για το εγχείρημά του, τονίζοντας πως στόχος του ήταν παιδιά εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν, να κάνουν φιλίες, να δημιουργήσουν, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους.

Πριν τον αποχαιρετίσουμε και βγούμε στην πλατεία για να απολαύσουμε την παράσταση, ο δημοφιλής ηθοποιός μας επιφύλαξε ακόμα μία έκπληξη: αποκάλυψε αποκλειστικά στο star.gr τι ετοιμάζει για το Καλοκαίρι: «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είναι η έμπνευση για τον επόμενη καλοκαιρινή μου παράσταση! Ο τίτλος της θα είναι “Σουλεϊμάρκ ο Μεγαλοπρεπής”», εξομολογείται και... εμείς αναμένουμε το σπαρταριστό του «χτύπημα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top