Γιάννης Μπέζος στην κόρη του: «Θέλω να με κάνεις με τα κρεμμυδάκια»

Ηρώ Μπέζου: «Δεν νομίζω μπαμπά»

​Μια σπάνια συνέντευξη έδωσε ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μαζί με την κόρη του Ηρώ!

Καθισμένοι στα καμαρίνια του Νέου Ελληνικού Θεάτρου στα Εξάρχεια μιλούν για την πρώτη θεατρική τους συνεργασία! Εκείνος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην «Αντιγόνη» του Ανούιγ και εκείνη είναι η πρωταγωνίστρια και νιώθει ότι κάνει ένα μεγάλο βήμα: «Ένα μεγάλο προσωπικό βήμα, πιο ειλικρινές.»

«Στη δουλειά μας τίποτα δεν γίνεται στο όνομα του πατρός ή της μητρός. Η ανησυχία μας είναι μία: η πραγμάτωση της παράστασης», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

Θα μοιραστούν τους ρόλους του Κρέοντα και της Αντιγόνης και για πρώτη φορά θα ανέβουν μαζί στο θεατρικό σανίδι.

Κι όλα αυτά την στιγμή που συζητιέται ότι ο ηθοποιός θα αναλάβει την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου!

Μιλούν για την συνεργασία τους

«Η ιδέα ήταν δική μου», είπε ο Γιάννης Μπέζος και συνέχισε: «και αφορούσε αυτό το έργο, που ήθελα εδώ και καιρό να ανεβάσω με ή χωρίς την Ηρώ! Κάποια στιγμή μιλώντας με τη μητέρα ��ης Ναταλία Τσαλίκη, μου ήρθε η ιδέα και της το πρότεινα. Είχα και έχω μια σαφή άποψη για τον ρόλο, που πρέπει να συνδυάζει τόσο το νεαρό της ηλικίας όσο και μια δύναμη και μια παιδικότητα. Κατά τη γνώμη τα έχει όλα η Ηρώ και γι’ αυτό ήθελα να δοκιμαστεί, να δοκιμαστούμε μαζί. Το διάβασε, της άρεσε. Είχε κάποιες επιφυλάξεις στην αρχή αλλά μετά συμφώνησε».

Η Ηρώ Μπέζου μίλησε για τους φόβους της όσον αφορά την παράσταση αλλά και το να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον πατέρα της!

«Είχα επιφυλάξεις για όλα! Η αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν όχι. Εκείνος επέμεινε, οπότε αναρωτήθηκα τους λόγους του ‘’όχι’’. Ο προφανής ήταν ότι δεν θέ��ω να δουλέψω μαζί με τον πατέρα μου, ότι θέλω να κάνω άλλα πράγματα, να γνωρίσω καινούριους ανθρώπους. Στη συνέχεια, όταν είδα πόσο απαιτητικό είναι και πόσο ιδιαίτερη είναι η σχέση των δυο ηρώων, φοβήθηκα επιπλέον! Αυτόν τον φόβο έπρεπε κυρίως να ξεπεράσω! Τελικά διαψεύστηκα. Δεν νιώθω την αμηχανία που πίστευα ότι θα ένιωθα βλέποντας ένα τόσο κοντινό μου πρόσωπο αλλιώς.»

Τι θα πουν οι άλλοι για αυτούς;

Γ. Μπέζος: «Δεν πήρα πολύ στα σοβαρά τι θα πουν οι άλλοι για μας! Ομολογώ ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω λίγο: όλο και κάποιος θα πει κάτι».

Η. Μπέζου: «Με απασχόλησε αλλά είναι τόσο αυτονόητο. Και τίποτε να μην κάνεις πάλι θα ακούσεις κάτι. Σκέφτηκα ότι κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να με εκτιμούν λίγο ίσως το δουν καχύποπτα.»

Τι λένε σχετικά με το πόσο κοντά τους έφερε η παράσταση αλλά και για τις διαφωνίες τους;

Η.Μπέζου: «Όταν βλέπω ότι δεν ταυτίζομαι με αυτά που μου λέει πληγώνομαι λίγο!»

Γ. Μπέζος: «Προσωπικά πιστεύω ότι το θέατρο πρέπει να υπάρχει με διαφωνίες. Ομολογώ ότι τώρα με την Ηρώ δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω εντάσεις. Και δέχομαι ότι είναι ελάττωμα

Μέσα από την πρόβες ήρθαν πιο κοντά

Γ.Μπέζος: «Δεν το είχα κατά νου αλλά ναι, δεθήκαμε διαφορετικά. Κέρδισα πολλά από την Ηρώ ως ηθοποιό αλλά ίσως περισσότερα από την κόρη μου.»

Όσο για το «εγώ» του στην παράσταση;

«Θα τρελαθώ από τη χαρά μου αν μου πουν ότι η κόρη σου σε έκανε με τα κρεμμυδάκια!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top