Λάκης Γαβαλάς:«Δεν τρώμε χαβιάρια στην έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού»

Για πρώτη φορά μιλάει μέσα από την φυλακή

Λάκης Γαβαλάς:«Δεν τρώμε χαβιάρια στην έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού»

Ο γνωστός σχεδιαστής, Λάκης Γαβαλάς, έσπασε την σιωπή του και για πρώτη φορά μίλησε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνει στο κελί και την ανάγκη του να βγει, για να αποδείξει ότι θα πληρώσει.

«Είμαι φοροοφειλέτης, δεν είμαι φοροαρπαγέας», τονίζει, ενώ σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης του λέει «Πρέπει να με αφήσουν να αποδείξω ότι εγώ ο συγκεκριμένος θα πληρώσω».

Ο γνωστός σχεδιαστής επιμένει πώς αν ήταν έξω θα έβρισκε τα χρήματα να πληρώσει, γιατί έχει φίλους στο εξωτερικό, που θέλουν να τον βοηθήσουν. Χρωστάει 10 εκατομμύρια όμως σε ερώτηση για το τι κύκλο εργασιών είχε η εταιρία του λέει: «ενενήντα εκατομμύρια έκανε τα τελευταία χρόνια και τώρα με την κρίση που έπεσε έξω ήταν με 60 εκατομμύρια. Πώς είναι δυνατόν να σε κλείνουν μέσα όταν επάνω στην κρίση παράγεις αυτά τα λεφτά;».

Όσο για το που πήγαν τα χρήματα που έβγαλε τόσα χρόνια λέει πώς έκανε λάθος επενδύσεις, ενώ για τα ακριβά αμάξια που κυκλοφορούσε υποστηρίζει πώς ήταν sponsoring από το εξωτερικό. Δεν έχει ούτε ένα ευρώ στον λογαριασμό του, γιατί όπως λέει «δεν είχα λογαριασμό ποτέ. Απλώς ζούσα πάρα πολύ καλά, ντυνόμουν κάπως χαριτωμένα, αλλά αυτό ήταν η προίκα μου».

Την βίλα στην Κηφισιά την έχει πάρει το κράτος. Όσο για την υπόλοιπη περιουσία που είναι «Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν και να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Έχω 200.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα, γιατί δεν βάζουν άστεγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο «Αλκατράζ» και μαλακίες τούμπανα. Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου, που είναι πενταόροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο; Διότι δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ξαναφέρω κόσμο στη Μύκονο, να τους κάνω τραπέζια, για να δείχνω την Ελλάδα που τώρα την απολαμβάνουν άλλοι που φοροδιαφεύγουν και δεν τους κάνουν τίποτα…», λέει αγανακτισμένος και επιμένει:

«Κύριε κράτος σου λέω το εξής: πάρε μας χαμάληδες όλη μέ��α μαζί με την αδερφή μου και δίνε μας χίλια ευρώ τον μήνα, αλλά άσε μας να δουλέψουμε την εταιρία να σε ξεχρεώσουμε… αυτό ήταν η μαγκιά».

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας το γνωστό του χιούμορ απαντά σε όσους λένε ότι περνάνε καλά στην VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού: «Δεν τρώω χαβιάρι. Το σιχαίνομαι, γιατί παχαίνει»!

Στο κελί που είναι για δύο μένουν τέσσερις. Είναι μαζί με τον κ. Σαχπατζίδη και τον κ. Λαυρεντιάδη, καθώς και ένα νεαρό για κλοπές.

Δεν παραγγέλνουν απ’ έξω, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει: «Τι να φάνε ηλικιωμένοι άνθρωποι; Στον Τσοχατζόπουλο π.χ. τι να του φέρουν απέξω; Κοκορέτσια και τέτοια; Αυτός πρέπει να φάει την κρεμούλα του και εγώ το ίδιο. Κρεμούλα αγοράζεις και από την καντίνα της φυλακής».

Το κελί του είναι γεμάτο δικογραφίες και ένα υποτυπώδες μπάνιο, ενώ η ψυχολογική του κατάσταση έχει διακυμάνσεις «κλαίμε, συνερχόμαστε, ξανακλαίμε… Είναι φορές που είμαι σε κατάθλιψη τρελή και άλλες φορές ο πόνος του άλλου με κάνει και αισθάνομαι εγώ καλύτερα».

Δεν συζητάει με τους υπόλοιπους, γιατί δεν έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Περιμένει να πάει οκτώ για να κοιμηθεί, ενώ βάζει ακουστικά και βλέπει τον Σουλεϊμάν, περιμένοντας να του δοθεί η ευκαιρία να βγει από εκεί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top