1,6 εκατομμύρια δολάρια για τα φορέματα της Greta Garbo!

Πουλήθηκαν σε τιμή τρεις φορές πάνω από ότι περίμεναν

Τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια έφτασε η τιμή πώλησης φορεμάτων, κοσμημάτων και άλλων προσωπικών ειδών της Greta Garbo σε μια δημοπρασία που διήρκησε δύο μέρες.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, η τιμή αυτή είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

Το κομμάτι που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη τιμή, περίπου 37.500 δολάρια, ήταν ένα μεταξωτό γκρι φόρεμα, ενώ τρία δερμάτινα καπέλα που φορούσε το 1924 σε μια διαφήμιση για αυτοκίνητα πουλήθηκαν στις τιμή των 15.000 ευρώ!

garbo1.jpg

Το αμερικανικό διαβατήριό της, που το απέκτησε το 1964 αποκτήθηκε από έναν δεινό συλλέκτη στην τιμή των 15.000 δολαρίων, ενώ 13.750 δολάρια πουλήθηκε ένα μαύρο, βελούδινο φόρεμα, που η αξία του δεν ξεπερνούσε τα 1.200 δολάρια.

Η Garbo, που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες stars του αμερικανικού κινηματογράφου, πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1990 σε ηλικία 84 ετών, ενώ είχε αποσυρθεί από την… ενεργό δράση το 1941.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top