Κι όμως. Το εγκαταλελειμμένο νησί που παγιδεύτηκε ο 007 στο «Skyfall» υπάρχει!

Μάθετε ποιο είναι το νησί- φάντασμα!

Κι όμως. Το εγκαταλελειμμένο νησί που παγιδεύτηκε ο 007 στο «Skyfall» υπάρχει!

​Πολλοί αναρωτήθηκαν αν το εγκαταλελειμμένο νησί, που παγίδευσε ο μοχθηρός Ρούλ Σίλβα (Χαβιέ Μπαρδέμ) τον πράκτωρ 007 (Ντάνιελ Κρέγκ) στην χολυγουντιανή ταινία "Skyfall" είναι αληθινό. Σας πληροφορούμε λοιπόν πως το νησί αυτό υπάρχει!

tumblr_mat4q8V7kv1rclebuo1_1280.jpg

Πρόκειται για το νησί Χασίμα, ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά της Ιαπωνίας, το οποίο βρίσκεται εννέα μίλια μακριά από την πόλη Ναγκασάκι. Μάλιστα, το νησί έχει το σχήμα πολεμικού πλοίου.

hasima1.jpg

Η ιστορία του νησιού χρονολογείται το 1887, όταν το αγόρασε η εταιρεία Mitsubishi για την εξόρυξη άνθρακα από τη θάλασσα. Μάλιστα, το 1916 χτίστηκε το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας για την εποχή, ένα εννιαόροφο κτίριο το οποίο στέγαζε χιλιάδες εργάτες, ενώ το 1959 έγινε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά με σχολείο, ιερούς χώρους κτλ. Ωστόσο, στη δεκαετία του ’60 η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα ορυχεία, αφού σιγά σιγά ο άνθρακας αντικαθίστατο με το πετρέλαιο.

tumblr_m4008gSU2K1r4itgfo7_500.jpg

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα γυρίσματα της ταινίας δεν έγιναν εκεί! Ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες ζήτησε από τις ιαπωνικές αρχές να πραγματοποιήσει γυρίσματα εκεί, αλλά αυτές δεν το επέτρεψαν καθαρά για λόγους ασφαλείας, αφού τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα.

hasima2.jpg
Έτσι, ο Μέντες έκανε τα γυρίσματα σ’ένα άλλο ακατοίκητο νησί, κοντά στις ακτές του Μακάο, αλλά με τη βοήθεια των σκηνογράφων της ταινίας έφτιαξε ένα ακριβές αντίγραφο του νησιού – φάντασμα, Χασίμα.

hashima-16.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top