ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Η Ευδοκία Ρουμελιώτη για το χαμό της μητέρας της-«Είμαι οργισμένη»

Τι απαντά το ΕΚΑΒ και τι ανταπαντά ο αδερφός της, στο ΕΚΑΒ

Για τον άδικο και ξαφνικό χαμό της μητέρας της, αλλά και για την απόφαση της οικογένειας της να κινηθεί δικαστικά, μίλησε πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν, η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ηθοποιός, βρέθηκε σε εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, και μίλησε τόσο για την απόφαση της μητέρας της να δωρίσει τα όργανα της, όσο και για τις ευθύνες που θεωρεί πως έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η άτυχη γυναίκα, αμέσως μετά το σοβαρό της ατύχημα:

«Η μητέρα μου, το είχε αποφασίσει από μια σχετικά μικρή ηλικία να γίνει δωρήτρια οργάνων. Γύρω στα 35 της. Το πίστευε πάρα πολύ αυτό, το ήθελε, και εμείς ακολουθήσαμε την επι��υμία της, όταν έφυγε» δήλωσε η ηθοποιός, φανερά αδυνατισμένη και εντελώς αμακιγιάριστη.

Μιλώντας για τις ευθύνες γιατρών, είπε:

«Το έχουν αναλάβει οι δικηγόροι. Τα πράγματα δεν έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν, και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το να είναι κάποιος γιατρός. Δεν είναι απλό πράγμα! Χάνονται ανθρώπινες ζωές. Αν έχει γίνει λάθος, η μητέρα μου δεν μπορεί να έρθει πίσω, αλλά θα ήθελα αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρηθούν για να μην γίνει το ίδιο λάθος σε άλλο άνθρωπο».

Άποψη της, είναι πως οι γιατροί, «δεν αντιμετώπισαν το γεγονός, όπως θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουν. Δεν ήταν η μητέρα μου σε αυτήν την κατάσταση που μας είπαν ότι ήταν. Θεωρώ ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο, και τα πράγματα τώρα μπορεί να μην ήταν έτσι».

Όπως λέει, εκτός από συντετριμμένη, είναι και πάρα πολύ θυμωμένη:

«Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη αν τα πράγματα έγιναν έτσι όπως πιστεύουμε ότι έγιναν. Σκοπός μου, είναι να δικαιωθεί η μητέρα μου. Αυτό είναι το λιγότερο, γιατί εγώ τη μητέρα μου την έχασα. Το σημαντικό είναι, πως όταν κάποιος είναι γιατρός, πρέπει να έχει πολύ μεγάλη ευθύνη σε αυτό που κάνει».

Πώς είναι η ψυχολογία της δυο μήνες μετά το θάνατο της μητέρας της;

«Όπως είναι η ψυχολογία όλων των ανθρώπων που έχουν χάσει ο,τι πολυτιμότερο είχαν στη ζωή τους».

Δήλωσε ακόμα, πως μετά την προσφορά της μητέρας της που μέσα από τα όργανα της έδωσε ζωή σε εννέα ανθρώπους, αποφάσισε κι εκείνη να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα:

«Θέλω να γίνω δωρήτρια οργάνων» λέει.

Τέλος, τόνισε πως «δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε χρήματα, και αν πάρουμε, θα τα δώσουμε στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων».

Τι απαντά το ΕΚΑΒ στους ισχυρισμούς της οικογένειας, ότι καθυστέρησε μιάμιση ώρα να φτάσει στο Λαγονήσι:

Σε ανακοίνωση του, το ΕΚΑΒ, υποστηρίζει πως 21:17 έγινε η κλήση από την οικογένεια, 21:46 έφτασε στο Λαγονήσι, και στις 22:10 η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έπειτα δηλαδή από 53 λεπτά. Τονίζει δε, πως στο σημείο του ατυχήματος, έφτασε μέσα σε 29 λεπτά, και όχι σε μιάμιση ώρα, όπως υποστηρίζει η οικογένεια Ρουμελιώτη.

Η απάντηση του δ��μοσιογράφου Γιώργου Ρουμελιώτη (αδερφού της Ευδοκίας), στο ΕΚΑΒ:

«Μερικά πράγματα σε εξοργίζουν. Μου φάνηκε ένας αιώνας μέχρι να έρθουν. Σε κάθε περίπτωση, δεν έκανε 29 λεπτά το ασθενοφόρο να έρθει. Το περιστατικό συνέβη 1η Σεπτεμβρίου που είναι ακόμα καλοκαίρι για την Ελλάδα. Μου κάνει εντύπωση που το ασθενοφόρο χρειάστηκε τόση ώρα για να έρθει!»

Τόνισε δε, πως «αυτή τη στιγμή είμαστε εξοργισμένοι. Προσωπικά είμαι εξοργισμένος, πως για να κάνουμε ακόμα και τη δωρεά οργάνων, αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα! Ακόμα και όταν υπάρχουν δωρητές, είναι πάρα πολύ δύσκολο να δωρίσουν τα όργανα».

Για να καταλήξει, πως «αν δεν μας είχαν πει στο πρώτο νοσοκομείο πως είναι εγκεφαλικά νεκρή, θα την είχαμε πάει ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, ή σε ένα ιδιωτικό».

Κάντε κλικ στο video και δείτε τι δήλωσε η Ευδοκία Ρουμελιώτη μετά τον τραγικό χαμό της μητέρας της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top