Δεκαπέντε ηθοποιοί στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων

Στην ουρά για λίγο ρύζι και μακαρόνια

Δεκαπέντε ηθ��ποιοί στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων
Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τους πάντες. Στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων οι ουρές των απόρων που αναζητούν ένα πιάτο φαΐ όλο και μεγαλώνουν. Εκεί, στο πλήθος των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, που σκύβουν το κεφάλι από ντροπή, αδύναμοι από τα χτυπήματα της ζωής, βρίσκονται και δεκαπέντε Έλληνες ηθοποιοί που δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Μια φορά το μήνα παίρνουν στην πόρτα τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και έτσι περνάει ο καιρός. Λίγο ρύζι, λίγα μακαρόνια, ελαιόλαδο, καφέ, ζάχαρη, μέχρι και σχολικά είδη για τα παιδιά τους παίρνουν οι εν λόγω ηθοποιοί που λόγω της ανεργίας και της κρίσης έχουν βρεθεί σε τραγική θέση.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 380 οικογένειες και κάθε μήνα τους δίνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας. Στο πρόγραμμα αυτό έχουμε συμπεριλάβει και δεκαπέντε ηθοποιούς και βεβαίως δε ζητήσαμε από τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να μάθω αν είναι γνωστοί ή όχι. Το στομάχι δεν έχει επωνυμία», δήλωσε η κα Μαρία Σούρδη, υπεύθυνη του Συλλόγου Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας που είναι ταμίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών επιβεβαιώνει την δυσάρεστη αυτή είδηση.

«Με τη συνεργασία μας με το Σύλλογο Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει εξασφαλιστεί να συμπεριληφθούν στα συσσίτια δεκαπέντε ηθοποιοί, οι οποίοι είναι άνεργοι, δεν έχουν κανένα εισόδημα, πληρώνουν τα χαράτσια, αλλά δεν έχουν ούτε να φάνε. Στον κλάδο μας υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που έχουν φτάσει στην απόλυτη ένδεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε σε όλους», είπε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top