Γ. Μαζωνάκης και Σ. Ρουβάς απαντούν στα δημοσιεύματα για τα εισοδήματά τους

Τι υποστηρίζουν οι δύο καλλιτέχνες

Αρκετά ενοχλημένοι εμφανίζονται οι καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμ��άνονται στην περιβόητη λίστα του ΣΔΟΕ με τους καλλιτέχνες που δηλώνουν πολύ μικρότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Μετά την Πέγκυ Ζήνα, τόσο ο Γιώργος Μαζωνάκης, όσο και ο Σάκης Ρουβάς δίνουν τις απαντήσεις τους για τα όσα τους καταλογίζουν.

Γ. Μαζωνάκης: «Τα στοιχεία δεν είναι ακριβή»

Το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Μαζωνάκη έσπευσε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για όλα όσα γράφονται. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε μερίδα του σημερινού τύπου «διέρρευσαν» στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις επιλεγμένων (με ποιο κριτήριο αλήθεια;) τραγουδιστών για τα έτη 2008 και 2009. Στη λίστα αυτή αναφέρεται και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη. Ενημερώνουμε λοιπόν πως πέραν του ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακριβή (για παράδειγμα το αναφερόμενο ως δηλωθέν εισόδημα για το 2009 αφορά στο έτος 2007) τα ποσά αυτά αφορούν την ατομική δήλωση του τραγουδιστή (δικαιώματα από πωλήσεις δίσκων κλπ).

Το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Γιώργου Μαζωνάκη, όπως συμβαίνει με το σύνολο των καλλιτεχνών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και όπως προβλέπει ο νόμος καλύπτεται από την εταιρική δραστηριότητά του, όπου ασφαλώς δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αναγραφόμενα ποσά. Πέραν όμως τούτου, η επαγγελματική δραστηριότητα του τραγουδιστή για τα συγκεκριμένα έτη (αριθμός εμφανίσεων) ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Η εταιρική δραστηριότητα του Γιώργου Μαζωνάκη καλύπτεται από εταιρεία με έδρα φυσικά την Ελλάδα, δεν είναι off shore, δεν ��ίναι κυπριακή, δεν έχει έδρα τα νησιά Fiji αλλά την Νίκαια του Πειραιά. Για όλα αυτά τα έτη φυσικά έχει καταβληθεί κάθε είδους φόρος (Φ.Π.Α. , φόρος εισοδήματος) και έχουν καταβληθεί τα ποσά των περαιώσεων.

Ουδέποτε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε οποιοσδήποτε έλεγχος πέραν των συνήθων ή η παραμικρή βεβαιωμένη φορολογική παράβαση».

Μάλιστα ο τραγουδιστής απειλεί ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενεργεία για να αντιμετωπίσει τις… συκοφαντίες.

«Κατασκευασμένα κείμενα ή αναφορές με ελλιπή ή παραποιημένα φορολογικά στοιχεία και ταυτόχρονη αναφορά σε λίστες φοροφυγάδων, off shore εταιρείες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο που περιέχει και το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη θα αντιμετωπιστεί με όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος μέχρ�� την πλήρη τιμωρία των συκοφαντών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σ. Ρουβάς: «Η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις»

Και ο Σάκης Ρουβάς όμως έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου του, η οποία αναφέρει:

«Σχετικά με το από 10.09.2012 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας», με την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι του Σάκη Ρουβά, στον οποίο και αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι τα ποσά των 69.216 ευρώ για το 2008 και των 67.628 ευρώ για το 2009, τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, αποτελούν μεν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του Σάκη Ρουβά όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη, πλην όμως δεν αποτελούν το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» που διαχειρίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική του δραστηριότητα, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί και τα περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογείται στην Ελλάδα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα σας παρακαλούσαμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιευθεί η παραπάνω ανακοίνωση, αποκαθιστώντας όλη την αλήθεια.

Με εκτίμηση,
ProgressivePR
Εκπρόσωπος Τύπου Σάκη Ρουβά»

Τα ατομικά εισοδήματα των καλλιτεχνών, οι εταιρείες και η… ουσία του θέματος

Μπορεί ένας, ένας οι καλλιτέχνες να βγαίνουν και να εμφανίζονται θιγμένοι από τα όσα γράφονται για τα ατομικά τους εισοδήματα, η αλήθεια όμως είναι ότι γεννούνται πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο τελικά τα ατομικά εισοδήματα που έχουν δηλώσει είναι αληθή ή όχι.

Διότι μπορεί όπως λένε να είναι άλλα τα ατομικά τους εισοδήματα και άλλα τα έσοδα των εταιρειών που έχουν συστήσει και όντως να έχουν πληρώσει το φόρο που τους αναλογεί, όμως είναι λιγάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν πήραν μέρος των εσόδων των εταιρειών τους για να τα χρησιμοποιήσουν για βιοποριστικούς λόγους και ζούσαν, κοτζάμ star με 50 ευρώ το μήνα!!!!

Διότι αγαπητοί καλλιτέχνες αν όντως αξιοποιήσατε μέρος των εσόδων των εταιρειών σας για να… «περάσετε», τότε αυτό θεωρείται ατομικό εισόδημα και πρέπει να φορολογηθεί με 25% και όχι με 20%, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλον τον κόσμο που έχει δει το εισόδημά του να ψαλιδίζεται συνεχώς και παρ' όλ' αυτά πληρώνει κανονικά τους φόρους του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top