ΑΥΤΟΙ είναι οι διασημότεροι ολυμπιακοί ύμνοι!

Τα δέκα τραγούδια των αγώνων που θα μείνουν αξέχαστα

Επιμέλεια: Βεργιώτη Χριστίνα

Τους δέκα σημαντικότερους ολυμπιακούς ύμνους που έμειναν χαραγμένοι στ΄αυτιά των θεατών με το πέρασμα των χρόνων, ψάξαμε και σας βρήκαμε από το star.gr:

Γιατί το να γράψεις έναν ολυμπιακό ύμνο που ν΄απευθύνεται και να είναι αρεστός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς μάλιστα, δύσκολα τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Καταφέρνουν ωστόσο, να τους θυμόμαστε ακόμα κι αν δεν μας αρέσουν.

Ξεκινάμε με την «Olimpiada» του Tonis Magis, το οποίο ακούσαμε στους ολυμπιακούς αγώνες του 1980, το οποίο χαρακτηρίστηκς «κιτς» από πολλούς, παρόλο που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Εσθονιανού τραγουδιστή που το ερμήνευσε.

Πάμε στην ολυμπιάδα του 1984 στο Σαράγεβο τώρα, όπου ακούστηκε ο ύμνος «Junku», του Herbie Hancock, όπου αξέχαστα θα μείνουν τα αφρικανικά όργανα που ακούστη��αν.

Το 1988 πάλι, αξέχαστο έμεινε το «One Moment in Time», γραμμένο από τον Albert Hammond, με την Whitney Houston στα φωνητικά. Ο ύμνος, έφτασε στη πέμπτη θέση του Billboard 100, εννέα εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

Συνεχίζουμε με το τραγούδι «Barcelona», που ακούστηκε στους Ολυμπιακούς του 1992 στη Βαρκελώνη, από τους Freddie Mercury και Monserat Cabbale.

To 1996, ακούσαμε το «Reach», από την Gloria Estefan και τον Diane Warren, στους ολυμπιακούς της Ατλάντα, με τα φωνητικά από τη χορωδία που συνόδευε την Estefan, να είναι το σήμα κατατεθέν του.

Πάμε στο 2000 τώρα, όπου ακούσαμε τον ύμνο «The Flame», από την Tina Arena, (το αντίστοιχο της Celine Dion στην Αυστραλία), η οποία επίσης έκλεψε τις εντυπώσεις στους ολυμπιακούς του Σύδνεϋ.

Αξέχαστο όμως θα μείνει και το «Oceania», το οποίο ερμήνευσε η εκκεντρική καλλιτέχνης Bjork, στους ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα.

Το 2008 από την άλλη, ακούσαμε το «You and Me», από τον Liu Huan και τη Sarah Brightman, στους ολυμπιακούς του Πεκίνο, με τα extensions της Brightman να κλέβουν την παράσταση, και να έχουν μέχρι και δικό τους section στην… Wikipedia!

Tέλος, στους φετινούς ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο, ακούσαμε το «Spinning for 2012», από τους Dionne Bromfield και Tinchy Stryder, παρόλο που πολλοί θεωρούν πως το τραγούδι των Muse, «Survival», είναι πιο… αντιπροσωπευτικό!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top