Πας camping; Μάθε τις τιμές και όσα χρειάζεσαι!

Το star.gr σου παρουσιάζει το κόστος και τα αξεσουάρ για επιστροφή στη φύση

Πας camping; Μάθε τις τιμές και όσα χρειάζεσαι!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Είσαι υπέρμαχος του «επιστροφή στη φύση» ή για οικονομικούς λόγους κανονίζεις camping για τις διακοπές σου; To star.gr σου ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό με το κόστος και όλα τα απαραίτητα για αυτού του είδους τις διακοπές!

Το «αγνό» camping απαιτεί μόνο ένα… sleeping bag, ωστόσο, επειδή είμαστε ολίγον τι καλομαθημένοι, δεν μπορούμε χωρίς σκηνή. Για μια σκηνούλα δύο ατόμων να υπολογίζεις από 60 ευρώ και πάνω, για ένα υπόστρωμα (μην πιαστεί η μέση σου από τις πέτρες) θα χρειαστείς 5 – 9 ευρώ, ενώ για τον υπνόσακο χρειάζεσαι τουλάχιστον 10 ευρώ.

Επ! Πού πας χωρίς σακίδιο;
Το φθηνότερο σακίδιο πλάτης που εντοπίσαμε έκανε 40 ευρώ!

Η φύση δεν είναι παίξε – γέλασε, οπότε είναι απαραίτητο να έχεις κάποια αξεσουάρ μαζί σου, όπως φακό (5 – 7 ευρώ) και φαρμακείο (εξοπλισμένο πλήρως κοστίζει 10 – 14 ευρώ). Στις αποσκευές σου θα πρέπει επίσης να βάλεις πτυσσόμενα καρεκλάκια και ένα μικρό τραπεζάκι, μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα, ένα γκαζάκι, χαρτιά υγείας, προϊόντα για καθαρισμό του σώματος και των χεριών σου, σπίρτα ή αναπτήρα και σακούλες για τα σκουπίδια (δεν τα πετάμε όπου βρούμε, ούτε, όμως, παρατάμε τις σακούλες μας εκεί που κατασκηνώσαμε).

Σε περίπτωση που επιλέξεις οργανωμένο camping, αλλάζει το πράγμα.

Οι τιμές στα οργανωμένα camping ποικίλουν ανάλογα με την τοποθεσία (άλλη τιμή π.χ. θα βρεις στη βόρεια Ελλάδα, άλλη σε παραλία της Αττικής και άλλη στα νησιά), αλλά και την θέση που θα επιλέξεις.

Κάνοντας αναζήτηση για την περίοδο του Αυγούστου, το star.gr εντόπισε τις εξής τιμές για διανυκτέρευση για ένα άτομο, χωρίς αυτοκίνητο:

- Χαλκιδική: από 7 έως 8,5 ευρώ την μέρα
- Σύβοτα: 8 ευρώ την μέρα
- Εύβοια: 6,5 ευρώ την μέρα
- Ναύπλιο: 7 ευρώ την μέρα
- Ελαφόνησος: 8 ευρώ την μέρα
- Νάξος: 9 ευρώ την μέρα
- Πάρος: 7,5 ευρώ
- Χανιά: 7 ευρώ
- Λευκάδα: 6,5 ευρώ
- Ιτέα: 6 ευρώ
- Σούνιο: 7,5 ευρώ
- Κόρινθος: 6,5 ευρώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top