Ακούστε… καλοκαίρι με τα δημοφιλέ��τερα ελληνικά τραγούδια!

Ποιά ξεχωρίζει το κοινό από τα 60s μέχρι σήμερα;

Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Το καλοκαίρι θέλει (και) την μουσική του: βολτάροντας στο Facebook, το star.gr συγκέντρωσε τα ελληνικά τραγούδια που «ανεβάζουν» οι περισσότεροι χρήστες και σου τα παρουσιάζει σε ένα βίντεο για να δροσιστείς μουσικά!

Από τα δημοφιλέστερα κομμάτια το «Σε Συνάντησα Στην Πλαζ» από τους Έλενα & Sover Group, που μπορεί να κυκλοφόρησε το 1970, αλλά παραμένει all time classic. Από κοντά και οι Locomondo, που μας ενημερώνουν για το… αυτονόητο, ότι δηλαδή «Δεν Κάνει Κρύο Στην Ελλάδα», οι Φατμέ με το «Καλοκαιράκι», αλλά και ο ύμνος της Πωλίνας για το μαγιό, «Το Ροζ Μπικίνι».

«Λιωμένο Παγωτό» από τα Ξύλινα Σπαθιά και «Καλοκαιρινά Ραντεβού» από τις Δυτικές Συνοικίες προτιμούν όσοι θέλουν πιο… ροκ νότες για το καλοκαίρι, ενώ από τα διαχρονικά hip hop κομμάτια είναι το «Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία» από τα Ημισκούμπρια.

Οι πιο αισιόδοξοι, πάντως, θέλουν «Καλοκαιρινές Διακοπές» για πάντα του Νίκου Καρβέλα, την στιγμή που για πιο dance ρυθμούς υπάρχουν το «Καυτό Καλοκαίρι» του Ominus με την Αλκμήνη Χατζηγιάννη και οι REC με το «Chocolat, Το Χρώμα»!

Από τα ‘90s μιλά για το «Άγιο Καλοκαίρι» η Καίτη Γαρμπή, ενώ στα πιο… σύγχρονα ξεχωρίζουν τα «Αυτό Το Καλοκαίρι» της Έλλης Κοκκίνου και «Το Καλοκαίρι Μου» του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Και επειδή η καψούρα δεν σταμάτα καμία εποχή του χρόνου, η Πέγκυ Ζήνα έχει το τραγούδι για τους χωρισμένους, με τίτλο «Το Καλοκαίρι».

Όσο για τα πιο «φρέσκα» καλοκαιρινά hit;
Στο Facebook ξεχωρίζουν δύο: «Το Νησί» της Δέσποινας Βανδή και το «Απόψε Δεν Πάμε Σπίτι» του Νίνο!


Πάτα «play» και άκουσε μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια για το καλοκαίρι!
​​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top