Οι φιλάνθρωποι του Hollywood

Ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και το αποδεικνύουν στην πράξη

Οι φιλάνθρωποι του Hollywood

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Μπορεί οι διάσημοι του Hollywood να έχουν απίστευτη δόξα και να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία που μεταφράζεται και σε πολλά εκατομμύρια δολάρια, όμως αρκετοί από αυτούς κάνουν ότι μπορούν, προσφέροντας χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο υγιή κόσμο για όλους.

Όπως για παράδειγμα η Angelina Jolie, η οποία αφιερώνει πάρα πολύ από τον χρόνο της σε φιλανθρωπίες, ανθρωπιστικές εκστρατείες και εκδηλώσεις διάφορων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η Angie είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef, μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα και ενισχύει οικονομικά καμπάνιες όπως την "ONE Campaign" και τα "Παιδιά που χρειάζονται προστασία". Μάλιστα η πασίγνωστη ηθοποιός έχει δημιουργήσει μαζί με οτν καλό της Prad Pitt ένα ίδρυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Brad Pitt να πούμε ότι και εκείνος έχει το μερίδιό του στις φιλανθρωπίες. Είχε αναλάβει ενεργή δράση για την ανακούφιση των πληγέντων του τυφώνα Κατρίνα και στηρίζει οικονομικά και ηθικά οργανώσεις όπως το "Live 8" για την καταπολέμηση της φτώχειας, ή την οργάνωση "Human Rights Watch" για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο είναι και ο Bono των U2. Έχει πρωτοστατήσει στις ενέργειες για την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας στον Τρίτο Κόσμο και ενισχύει συνεχώς τις δραστηριότητες της Διεθνούς Αμνηστίας και της Unicef.

Η Oprah Winfrey πάλι έχει δημιουργήσει το δίκτυο "Oprah's Angels Network" που σκοπό έχει την προσφορά βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη. Το πιο γνωστό και σημαντικό όμως φιλανθρωπικό της έργο είναι η δημιουργία του Ιδρύματος "Leadership Academy for Girls in South Africa" που βοηθά κορίτσια με χαμηλό ή ανύπαρκτο εισόδημα να μορφωθούν.

Ιδιαίτερα ευαίσθητος είναι και ο George Clooney. Ο ηθοποιός με τη συνδρομή των κολλητών του Brad Pitt και Matt Damon έχουν ιδρύσει ένα ίδρυμα για να ενισχύσουν τους αγώνες εναντίον της γενοκτονίας στο Νταρφούρ. Μάλιστα, πρόσφατα ο ηθοποιός βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής γιατί συμμετείχε σε μια διαδήλωση κατά της γενοκτονίας στην περιοχή του Σουδάν.

Πρωτεργάτης στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον τυφώνα Κατρίνα ήταν η Ellen Degeneres, η οποία είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες παρουσιάστριες της αμερικανικής τηλεόρασης. Μάλιστα στηρίζει οργανώσεις για την προστασία των ζώων, όπως επίσης και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη τέλος με περιβαλλοντικά ζητήματα είναι η Scarlett Johansson η οποία αφιερώνει αρκετό χρόνο και χρήμα σε διάφορες δράσεις για το περιβάλλον, ενώ ενισχύει και το έργο οργανώσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και την αντιμετώπιση του AIDS.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top