Γενέθλια σήμερα για την Eurovision: γίνεται 56 ετών!

Το star.gr σου έχει όσα πρέπει να ξέρεις, από το 1956 μέχρι σήμερα

Γενέθλια σήμερα για την Eurovision: γίνεται 56 ετών!
Γιορτινή μέρα η σημερινή για την Eurovision: εκτός του ότι απόψε στο Μπακού γίνεται ο β' ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης​, έχει και γενέθλια! Τα 56 «πατάει» ο μουσικός διαγωνισμός της Ευρώπης, μιας και σαν σήμερα, το 1956, διεξήχθη για πρώτη φορά!

Στα πρότυπα του φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, η πρώτη Eurovision έγινε στο Λουγκάνο της Ελβετίας, με την συμμετοχή επτά χωρών: Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ελβετία πήραν μέρος στο πρωτότυπο για την εποχή εγχείρημα, με την τελευταία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού είναι από τους πλέον μακροβιότερους τηλεοπτικούς θεσμούς, ενώ καθηλώνει από 100 έως 600 εκατομμύρια τηλεθεατές ετησίως. Μάλιστα, προβάλλεται και σε χώρες που δεν παίρνουν μέρος, όπως οι Αυστραλία, Καναδάς, Αίγυπτος, Χονγκ Κονγκ, Κορέα, Ινδία και ΗΠΑ!

Από την σκηνή της Eurovision έκαναν τα πρώτα τους βήματα αλλά και γνώρισαν την καταξίωση πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα: Νάνα Μούσχουρη, Βίκυ Λέαν��ρος, Ολίβια Νιούτον, Σελίν Ντιόν, Κλιφ Ρίτσαρντ και ABBA είναι μερικοί μόνο από αυτούς.

Το ρεκόρ νικών στον διαγωνισμό ρεκόρ κατέχει μέχρι σήμερα η Ιρλανδία, η οποία έχει κερδίσει επτά φορές, τρεις εκ των οποίων ήταν συνεχόμενες!
Ακολουθούν οι Γαλλία, Λουξεμβούργο και Βρετανία με πέντε νίκες, Ολλανδία και Σουηδία με τέσσερις και το Ισραήλ με τρεις.

Η Ελλάδα, όπως έχει γράψει το star.gr σε αφιέρωμά του, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1974 (19η Eurovision) με το τραγούδι των Κατσαρού/Πυθαγόρα «Κρασί, Θάλασσα Και Τ’ Αγόρι Μου», με ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα, που κατέλαβε την 11η θέση.
Η χώρα μας έχει πάρει μέρος σε όλες της Eurovision, εκτός από εκείνες των 1975, 1982, 1984, 1986, 1999 και 2000.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια είναι πάντα μέσα στην 10άδα, ενώ το 2005 «έπιασε» κορυφή, με την Έλενα Παπαρίζου και το «My Number One»!


Δείτε στο βίντεο τους νικητές της Eurovision από το 1956 μέχρι το 2005, οπότε και νίκησε η Ελλάδα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top