«Έφυγε» από τη ζωή ο Vidal Sassoon

Θρήνος για το διάσημο κομμωτή

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος κομμωτής Vidal Sassoon που κατάφερε με τις πρωτοποριακές τεχνικές του και τα πρωτότυπα κουρέματα που εμπνεύστηκε να γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της μόδας και του hairstyling.

Ο κομμωτής πολεμούσε εδώ και πολλά χρόνια με τη λευχαιμία, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. «Έφυγε» στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, προκαλώντας τεράστια θλίψη σε συναδέλφους και συνεργάτες του.

«Ο Vidal Sassoon έφερε την επανάσταση στον χώρο της κομμωτικής και ήταν ο ήρωάς μου», δήλωσε ο Lee Stafford στο BBC μόλις έμαθε τα δυσάρεστα νέα, ενώ ο Oscar Blandi τόνισε ότι ο Sassoon άλλαξε ολοσχερώς το χώρο της κομμωτικής και της μόδας, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν πραγματικό καλλιτέχνη του hairstyling.

Όταν ο Vidal Sassoon έπιασε τα ψαλίδια του εκεί στη δεκαετία του ’50, στη μόδα ήταν η περμανάντ και τα έντονα κρεπαρισμένα μαλλιά. Τη δεκαετία του ’60 όμως ο κομμωτής με τα πρωτότυπα κουρέματα που εμπνεύστηκε, έφερε έναν αέρα ανανέωσης προτείνοντας κουρέματα λιγότερο στημένα, μοντέρνα και κυρίως χωρίς να θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση.

«Στόχος μου ήταν να δώσω σχήμα στα μαλλιά, να τα χρησιμοποιήσω όπως χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές το ύφασμα και να βάλω στην άκρη οτιδήποτε έμοιαζε περιττό. Οι γυναίκες ξεκίνησαν να εργάζονται, έπαιρναν τα ηνία και δεν είχαν πλέον τον χρόνο να κάνουν κάθε τρεις και λίγο πιστολάκι», είχε πει ο κομμωτής.

Ήταν ο άνθρωπος που έκανε μόδα το κοντό καρέ, το αγορίστικο κούρεμα και το άφρο, το οποίο εμπνεύστηκε από τις γυναίκες που έβλεπε στο Χάρλεμ.

Ο Sassoon άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο στο Λονδίνο το 1954. Ήταν όμως τη δεκαετία του ’60 που η καριέρα του γνώρισε μεγάλη δόξα. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της μόδας, ενώ τα χέρια του εμπιστεύτηκαν διάσημε stars του Hollywood, όπως η Mia Farrow, η οποία τον άφησε να τις κόψει τα μαλλιά κοντά, look το οποίο υιοθέτησε για πολλά χρόνια.

Το όνομά του έγινε γνωστό κι εκείνος άνοιξε αλυσίδα κομμωτηρίων σε Βρετανία και Αμερική. Δημιούργησε τη δική του σειρά περιποίησης μαλλιών σε άκρως προσιτές τιμές που οι κυρίες μπορούσαν να την βρουν στα super market, ενώ ίδρυσε και τη δική του σχολή κομμωτικής.

«Κοντά η μακριά, τα μαλλιά πρέπει να ακολουθούν τη δομή του προσώπου μια γυναίκας. Στην πραγματικότητα τα κοντά μαλλιά έχουν να κάνουν με τον τρόπο σ��έψης και όχι με την ηλικία μιας γυναίκας», είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο Vidal Sassoon είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε τέσσερα παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του. Κανένα από τα παιδιά του δεν ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ η μεγαλύτερη κόρη του, Catya πέθανε το 2002 στον ύπνο της από υπερβολική δόση φαρμάκων που πήρε κατά λάθος.

Το 2009 ορκίστηκε στρατηγός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από την Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ είχε και πολύ έντονη φιλανθρωπική δράση, ειδικά μετά από τον φονικό τυφώνα «Κατρίνα» στη Νέα Ορλεάνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top