Προσγειώθηκε βράχος στην κρεβατοκάμαρά της

Νέα κατολίσθηση και στη Σαντορίνη

Άγιο είχε η αγροτική γιατρός στο χωριό Μέλανες της Νάξου, Αναστασια Βλάχου. Πριν από μερικές μέρες ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την πλαγιά και προσγειώθηκε μέσα στη νύχτα δίπλα στο κρεβάτι όπου κοιμόταν, το οποίο μάλιστα έσπρωξε δύο μέτρα μακριά.

«Αυτό που κατάλαβα και ξύπνησα γιατί είχα μόλις κοιμηθεί ήταν η μετακίνηση μου των δύο μέτρων. Οπότε ξύπνησα σηκώθηκα, ένιωσα αυτό το φρικιαστικό που νιώθουμε, ελπίζω να μην το νιώσετε ποτέ. Δε μπορούσα να σκεφτώ φυσιολογικά εκείνη την ώρα, άρχισα να ουρλιάζω, δεν με άκουγε κανένας μέχρι που κατάλαβα τι είχε συμβεί πήρα το μπουφάν μου, το κινητό μου και βγήκα έξω» είπε χαρακτηριστικά η γιατρός. 

Η τρύπα στον τοίχο του σπιτιού είναι ενδεικτική της φόρας που είχε ο βράχος την ώρα που έπεφτε. Κατολίσθηση όμως σημειώθηκε χθες και στην Σαντορίνη.

Νέα κατολίσθηση στη Σαντορίνη

Ένας βράχος σε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου κατρακύλησε με πάταγο στην άσφαλτο κόβοντας στην μέση τον δρόμο Οίας - Αθηνιού.

«Έφυγε μία γεωμάζα και έκλεισε το δρόμο, από πολύ χαμηλό σημείο. Θα λέγαμε από τη βάση του πρανούς που είναι θηραϊκή γη σ΄ αυτό το σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος.

Όταν έγινε η κατολίσθηση, ο δρόμος ευτυχώς ήταν έρημος. Αν τυχόν εκείνη την ώρα περνούσε από εκεί κάποιο αυτοκίνητο, εξ΄αιτίας του μεγάλου μεγέθους του βράχου, ίσως αυτή τη στιγμή να μιλούσαμε για τραγωδία.


Τελικά η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε γύρω στις 6.30 χθες το απόγευμα, όμως το περιστατικό προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους του νησιού καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα έχουν αποσαθρώσει το έδαφος, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος νέων καταπτώσεων να παραμένει ορατός.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top