Πώς να φτιάξεις σπιτικά Petits Fours

Τι λες να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου τρυφερά, βουτυρένια μπισκότα;

Petits Fours

Τα μικρά Petits Fours ήταν επινόηση των Γάλλων ζαχαροπλαστών και τα έψηναν όταν σταματούσαν τα φουρνίσματα των ψωμιών με όσο «ζέστη» είχε ο φούρνος και φυσικά τα λάτρεψε ολόκληρη η υφήλιος. Άλλωστε ποιος αντιστέκεται στα Petits Fours;

Είμαι σίγουρη ότι χαζεύεις τα ρετρό γλυκά και τα Petits Fours κάθε φορά που βρίσκεσαι σ' ένα ζαχαροπλαστείο!  Τι λες να δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου τρυφερά, βουτυρένια μπισκότα, μαρμελάδα βερίκοκο και σοκολάτα;

Κατά την άποψή μας, πρέπει να είναι αυτό που λέει το όνομά τους, μικρά και συγκεκριμένα δύο μπουκές όλες κι όλες, να δαγκώνεις και να είναι τραγανά και βουτυρένια αλλά όχι σκληρά!

Χρόνος Ψησίματος: 12-14 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 20 Petits Fours

Υλικά

Για τα μπισκότα βουτύρου
– 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 250 γρ. αλεύρι φαρίνα απ
– 15 γρ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
– 125 γρ. άχνη ζάχαρη
– 2 αυγά
– 1 βανιλλίνη

Για τη γέμιση
– Μαρμελάδα βερίκοκο

Για την επικάλυψη
– 100 γρ. κουβερτούρα
– Τριμμένους ξηρούς καρπούς
– Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175ο C.
Αφήνεις να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μαλακώσει. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύεις το βούτυρο με την άχνη για 6-7 λεπτά και μόλις γίνουν σαν κρέμα προσθέτεις τα αυγά, το νισεστέ, το αλεύρι και τη βανιλλίνη.
Μεταφέρεις το μείγμα σε κορνέ με χοντρή μύτη με ακίδες και σε αντικολλητικό χαρτί δημιουργείς μπισκότα μετρίου μεγέθους στρογγυλά ή μακρόστενα. Ψήνεις τα μπισκότα στους 175ο C για 12-14 λεπτά και τ΄ αφήνεις να κρυώσουν σε σχάρα.
Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρείς ζεστή. Αλείφεις τα μπισκότα με μαρμελάδα και ενώνεις δύο μαζί, τα βουτάς στην κουβετούρα και αφήνεις να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Πασπαλίζεις με ξηρούς καρπούς ή ινδοκάρυδο και τα διατηρείς σε κουτί που κλείνει ερμητικά, εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Η ζύμη θα σε δυσκολέψει λίγο στο φορμάρισμα με το κορνέ γι΄αυτό η μύτη πρέπει να είναι χοντρή. Αν δεν έχεις κατάλληλο κορνέ μπορείς να πλάσεις μπαστουνάκια και να τα «πατήσεις» ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού.
– Η ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δεν την αποθηκεύεις στο ψυγείο για να μπορεί να δουλευτεί εύκολα.
– Μπορείς ν΄αρωματίσεις με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, όμως μη το παρακάνεις γιατί το άρωμα βουτύρου κάνει τη διαφορά.
– Μπορείς να γεμίσεις τα μπισκότα και άλειμμα σοκολάτας
– Η μαρμελάδα μπορεί να είναι οποιαδήποτε της επιλογή σου
– Αν θέλεις πιο υγιεινή εκδοχή μπορείς να τα γεμίσεις με ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή άλειμμα ταχινιού με σοκολάτα
 

Επιμέλεια: MylifeTeam

Πηγή Κειμένου -Φωτογραφιών: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top