Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο γλυκό το οποίο δεν έχει και τόσες πολλές θερμίδες όσες τα άλλα, έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης.
Ο σεφ ετοίμασε τυροφλογέρες με σύκο, μέλι και σουσάμι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.
Για τη γέμιση
• 800 γρ. φέτα
• 80 γρ. σύκα (ψιλοκομμένα)
• 1 γρ. μπούκοβο
• Aλάτι – πιπέρι
• 2 αυγά
• 180 γρ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
Για το φύλλο
• 360 γρ. νερό
• 15 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
• 30 γρ. ξύδι
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 3 γρ. αλάτι
• 650 – 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γαρνίρισμα
• Μέλι
• Μάυρο σουσάμι
Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ