Λαχταριστούς λαχανονοντολμάδες έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.
Ο σεφ όμως δεν έβαλε μοσχαρίσιο κιμά όπως συνηθίζεται αλλά κιμά μανιταριών και ρύζι.
Ο Λάμπρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 1 μεγάλο λάχανο αφράτο
• 75 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 1 κιλό μανιτάρια champingon (ψιλοκομμένα)
• 400 γρ. ρύζι καρολίνα
• Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 60 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
• 60 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
• 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
• 1,400 – 1,600 λτ ζωμό λαχανικών ή κότας
• Αλάτι – πιπέρι
Για το αυγολέμονο
• 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 25 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
• 240 γρ. ζωμό από το ταψί
• 240 γρ. φρέσκο γάλα
• 1 κρόκο αυγού
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι – πιπέρι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.