Λαχανοντολμάδες με κιμά μανιταριών και αυγολέμονο

Ολόκληρη η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Λαχταριστούς λαχανονοντολμάδες έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας.

Σπιτικές ψαροκροκέτες με σάλτσα ταρτάρ

 Ο σεφ όμως δεν έβαλε μοσχαρίσιο κιμά όπως συνηθίζεται αλλά κιμά μανιταριών και ρύζι.

Ο Λάμπρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

•    1 μεγάλο λάχανο αφράτο
•    75 γρ. ελαιόλαδο
•    1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    1 κιλό μανιτάρια champingon (ψιλοκομμένα)
•    400 γρ. ρύζι καρολίνα
•    Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
•    60 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
•    60 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
•    40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
•    1,400 – 1,600 λτ ζωμό λαχανικών ή κότας
•    Αλάτι – πιπέρι

Για το αυγολέμονο

•    30 γρ. φρέσκο βούτυρο
•    25 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
•    240 γρ. ζωμό από το ταψί
•    240 γρ. φρέσκο γάλα
•    1 κρόκο αυγού
•    Χυμό από 1 λεμόνι
•    Αλάτι – πιπέρι

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top