Ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα

Ολόκληρη η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Ένα πεντανόστιμο φαγητό έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ έφτιαξε ρεβίθια με κρέας και λαχανικά στη γάστρα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

•    500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό 6 ώρες τουλάχιστον)
•    15 γρ. μαγειρική σόδα
•    160 γρ. ελαιόλαδο
•    800 γρ. μοσχάρι
•    1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    3 καρότα (κομμένα σε κύβους)
•    2 πιπεριες φλώρινης (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
•    15 γρ. πελτέ τομάτας
•    120 γρ. κόκκινο κρασί
•    800 γρ. τομάτα κονκασέ
•    7 γρ. καπνιστή πάπρικα
•    15 γρ. μέλι ή ζάχαρη
•    2 φύλλα δαφνης
•    1.5 λτ ζωμό λαχανικών
•    200 γρ. σπανάκι baby
•    Φέτα και ψωμί για το σερβίρισμα

Διαδικασία

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 210 βαθμούς στον αέρα.
•    Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι προσθέτουμε τα ρεβίθια και πασπαλίζουμε με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η μαγειρική σόδα να διαμοιραστεί παντού και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.
•    Παράλληλα προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία (8-9). Λαδώνουμε το κρέας με η μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα, για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε προσωρινά το κρέας.
•    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τζιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-8) το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τις πιπεριές φλωρίνης για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβίθια από τη μαγειρική σόδα.
•    Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
•    Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ τα ρεβίθια (που τα έχουμε στραγγίζει και ξεπλύνει καλά από τη μαγειρική σόδα) την καπνιστή πάπρικα, το μέλι ή τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη γάστρα ή ένα βαθύ πυρέξ, προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
•    Κλείνουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσαμε πυρέξ ή δεν έχουμε καπάκι) και μαγειρεύουμε για 2 + 1/2 ώρες ή μέχρι να είναι πολύ μαλακά τα ρεβίθια. Το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε είναι μια πηχτή ρεβυθάδα.
•    Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι baby και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ‘μαραθεί΄ και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top