Αφράτα κρουασάν με χαλβά και πραλίνα

Η συνταγή του Γιώργου Πότση

κρουασάν πραλίνας

Λαχταριστά κρουασάν έφτιαξε ο pastry chef, Γιώργος Πότσης.

Υλικά για τη ζύμη 

25γρ μαγιά νωπή 
75γρ γάλα πλήρες χλιαρό 
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
50γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
1 πορτοκάλι ξύσμα 
αλάτι ½ κ.γλ. κανέλα 
50γρ ελαιόλαδο 
1 αυγό για άλειμμα
Για τη γέμιση
150γρ χαλβά βανίλιας τριμμένο
 100γρ πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά με το γάλα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε με το γάντζο μέχρι ναανακευτούν και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα γάλα-μαγιά. Ανακατεύουμαι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Την χωρίζουμε στην μέση και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης στα 8 (όπως η πίτσα). Σε κάθε τρίγωνο κομμάτι προσθέτουμε το μίγμα χαλβά-πραλίνας στην πλατιά μεριά του τριγώνου και τυλίγουμε από την πλατιά μεριά προς την μύτη. Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 20 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.
Tips: Μπορείτε να βάλετε οποιονδήποτε χαλβά της αρεσκείας σας ή μόνο πραλίνα ή ακόμη και σκέτα και τα γεμίζουμε μετά το ψήσιμο με μαρμελάδα.

Από τον pastry chef,Γιώργο Πότση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top