Ρολάκια κανέλας γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ο σεφ έδειξε αναλυτικά τη φανταστική συνταγή που γίνεται εύκολα.

Το πρωί της Πέμπτης ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των ΚουΚου»  και έδειξε στους τηλεθεατές μια φανταστική συνταγή για ρολάκια κανέλας.

Ο σεφ έδειξε αναλυτικά τη φανταστική συνταγή που γίνεται πολύ εύκολα.

Για τη ζύμη

• 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 300 γρ. φρέσκο χλιαρό γάλα (όχι καυτό)
• 10 γρ. ξερή μαγιά
• 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 μεγάλα αυγά
• 2 γρ. αλάτι
• 650-680 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

Για τη γέμιση

• 200 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασια δωματίου
• (στο σημείο που αρχίζει να πήζει)
• 220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
• 4-5 κ.γ. Κανέλα

Για το τόπινγκ

• 250 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γρ. κούπα ζάχαρη άχνη
• 2 κ.γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γ. βανίλια εσάνς

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

1. Λιώνουμε το 5 κ.σ. βούτυρο (150 γρ.) και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί ή μαγιά.
3. Ρίχνουμε στο γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και στο περίπου τα 2/3 400 γρ. (3 κούπες) από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε τη ζύμη καλά με τα χέρια μας για 2’-3’. Δημιουργούμε μία μπάλα και την αφήνουμε στη λεκάνη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί.
*Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι στις παλάμες μας και όχι επιπλέον αλεύρι.

Για τα ρολλάκια

1. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη ανοίγουμε τη κάθε ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 40 Χ 50
3. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη μισή ποσότητα του βουτύρου στην επιφάνεια της κάθε ανοιγμένης ζύμης.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε πάνω από την κάθε ανοιγμένη και βουτυρωμένη πλέον ζύμη τη μισή ποσότητα της κανέλας με τη ζάχαρη. Τυλίγουμε τη κάθε ζύμη σε ένα κύλινδρο και ρολάρουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε ρόλο σε κομμάτια περίπου 5 εκ.
5. Μεταφέρουμε όλα τα κομμάτια από τις κομμένες ζύμες σε ένα ταψί, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό ενδιάμεσα με τις κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω.
6. Καλύπτουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 30’ να φουσκώσουν για δεύτερη φορά.
7. Στα μισά του χρόνου που χρειάζεται για να φουσκώσει ζύμη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
8. Ψήνουμε για 20-25’ λεπτά. Προσοχή να μην παραψηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10’ πρώτο βάλουμε το topping.

Για το Topping

1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεσαίο μπολ με ένα μίξερ χειρός, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το topping και χτυπάμε καλά για 2′ με 3’ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Αλείφουμε με την τυρένια κρέμα τα αφράτα ρολάκια κανέλας και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top