Kριτσίνια ολικής άλεσης με λιναρόσπορο και σουσάμι

Η συνταγή του pastry chef, Γιώργου Πότση

κριτσίνια ολικής

Μία ιδέα για ένα υγιεινό σνακ έδωσε σε όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους ο Γιώργος Πότσης.

Ο pastry chef έφτιαξε κριτσίνια ολικής άλεσης με λιναρόσπορο και σουσάμι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά 

350γρ βούτυρο 82% λιπαρά λιωμένο κρύο 100 γρ νερό 6γρ αλάτι 2γρ πάπρικα 130γρ παρμεζάνα τριμμένη 2τμχ αυγά 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500γρ αλεύρι ολικής 45 γρ σουσάμι 8γρ μπέικιν πάουντερ Για εξωτερικά: 100γρ σουσάμι 100γρ λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο, το νερό, το αλάτι,την παρμεζάνα,το πιπέρι και τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε τα αλεύρια,το σουσάμι και το μπέικιν και ανακατεύουμαι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεβράνη για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό και πασπαλίζουμε με το μίγμα σουσάμι-λιναρόσπορος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-15 λεπτά.


 

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top