Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και τριαντάφυλλο

Αναλυτικά η συνταγή

Πάβλοβα

Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και τριαντάφυλλο έφτιαξε ο pasty chef, Γιώργος Πότσης και μοιράστηκε τη συνταγή με τους αναγνώστες του star.gr.

Υλικά για μαρέγκα

150γρ ασπράδι 
300γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
Υλικά για κρέμα μασκαρπόνε
150γρ μασκαρπόνε 
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
50γρ ζάχαρη άχνη Tips:Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιήσαμε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει, όπως φράουλα, φρούτα του δάσους. 
σύκου.

Εκτέλεση:

Για την μαρέγκα: Φτιάχνουμε ένα μπαιν μαρί και ζυγίζουμε μαζί ασπράδι και ζάχαρη. Ανακατεύουμαι μέχρι τους 60ο C ή άμα δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σταθερή μαρέγκα. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90ο C . Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της μαρέγκας μας. Όσο πιο μικρές τις κάνουμε, τόσο λιγότερο χρόνο ( περίπου 1 ώρα). Οι μαρέγκες μας ειναι έτοιμες όταν έχουν ξεραθεί τελείως.

Για την κρέμα μασκαρπόνε: Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα πρώτα το μασκαρπόνε με την ζάχαρη ώστε να μαλακώσει το τυρί μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σφίξει το μίγμα μας.

Του pastry chef, Γιώργου Πότση
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top