Ψητό cheesecake με βύσσινο

Ο Γιώργος Πότσης δείχνει αναλυτικά τη συνταγή

κέικ με βύσσινο

Ψητό cheesecake με βύσσινο έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και περιγράφει βήμα-βήμα στους αναγνώστες του star.gr τη συνταγή.

Υλικά

Ζελέ βύσσινο

200γρ σιρόπι βύσσινο από κομπόστα 40γρ νερό 15γρ κορν φλάουρ 

Βάση μπισκότου

230γρ μπισκότο τριμμένο 120γρ βούτυρο λιωμένο Κρέμα cheesecake: 900γρ τυρί κρέμα 250γρ ζάχαρη κρυσταλλική 25γρ χυμό λεμόνι 4 αυγά 1 κρόκος 90γρ αλεύρι

Συνταγή για μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26εκ.,κατά προτίμηση με αφαιρούμενο πάτο

Εκτέλεση

Για το ζελέ βύσσινο:

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με το νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το σιρόπι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ με το νερό και ανακατεύουμαι συνεχόμενα μέχρι να βράσει. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα άλλο σκεύος,το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει και για πιο γρήγορα το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη βάση μπισκότου: Αφού έχουμε τρίψει τα μπισκότα και έχουμε λιώσει το βούτυρο, τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

Για τη κρέμα cheesecake

 Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να μην έχει το μίγμα μας σβώλους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τον κρόκο και προσέχουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι.

Σύνθεση: Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζελέ βύσσινο ώστε να κρυώσει.Στη συνέχεια,στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο της φόρμα και απλώνουμε από πάνω την βάση μπισκότου. Ψήνουμε την βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 10 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο το μπισκότο ψήνεται και κρυώνει, ετοιμάζουμε την κρέμα. Αφού η φόρμα μας έχει κρυώσει λίγο, αλείφουμε τα τοιχώματα με λίγο βούτυρο και βάζουμε λαδόκολλα γύρω γύρω,ώστε να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας. Αφού τα έχουμε όλα έτοιμα, βάζουμε πάνω από το μπισκότο μία στρώσει κρέμας, περιχύνουμε με λίγο ζελέ βύσσινο και συνεχίζουμε το ίδιο σε στρώσεις μέχρι να τελειώσει η κρέμα μας. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ο C για 1 ώρα περίπου. Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν στο κέντρο το γλυκό είναι σταθερό. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει καλά.

Tips: Αν δεν μας αρέσει το βύσσινο,μπορούμε να το κάνουμε με οποιοδήποτε άλλο σιρόπι ή ακόμη και σκέτο και να το σερβίρουμε με μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα. Για να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο, βάλτε το στο ψυγείο και φάτε το την επόμενη μέρα.


Pastry Chef, Γιώργος Πότσης 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top