Τρεις τρόποι για να καταλάβεις αν όντως σε φλερτάρει

Σε βλέπει ως φίλη ή θέλει κάτι παραπάνω από σένα;

άντρας

Ίσως βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή σε μια τέτοια φάση και η όλη κατάσταση είναι γρίφος ολόκληρος!

Ξαφνικά πλησιάζει ο συνάδελφος που έβαλες στο μάτι για να σου μιλήσει. Σου μιλά για δουλειά κάποιες φορές, άλλες υπάρχουν χαμόγελα, βλέμματα με διάρκεια και ίσως και κάποια πειράγματα. Αποχωρεί μετά από λίγο κι εσύ μένεις ν' αναρωτιέσαι «τώρα αυτό ήταν φλερτ ή απλώς ήταν παραπάνω φιλικός και άνετος»;

Να ξέρεις, το φλερτ και η έντονα φιλική στάση μοιάζουν πολύ. Αν ενδιαφέρεσαι ερωτικά για το άτομο αυτό, βλέπεις τα πράγματα όπως θέλεις να τα δεις κι αυτό σε επηρεάζει. Επειδή θέλεις να υπάρξει κάτι ερωτικό τα μεταφράζεις όπως θα ήθελες. Από την άλλη, αν δεν ενδιαφέρεσαι, μπορεί να μη δεις καν το φλερτ που όντως υπάρχει.

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων, εξηγούν ποιες είναι οι 3 ενδείξεις που σε βοηθούν να καταλάβεις ότι πρόκειται πράγματι για φλερτ και όχι μεγάλη συμπάθεια. 

Σου φέρεται διαφορετικά από τις άλλες

Αυτός είναι ένας κλασικός τρόπος για να καταλάβεις. Αν βλέπεις ότι είναι φιλικός και διαχυτικός με όλους, το πιθανότερο είναι ότι δεν είσαι ξεχωριστή για εκείνον. Παρατήρησε τον. Μην καρφώσεις τα μάτια σου πάνω του, απλώς κοίτα τον πως συμπεριφέρεται μέσα στην παρέα.

 

Η γλώσσα του σώματος

Το body language, είναι ο αρχαιότερος κανόνας του φλερτ, και των ανθρώπινων σχέσεων γενικά. Οι φιλικές αγκαλιές έχουν μικρότερη διάρκεια από τις ερωτικές.

«Όταν σε αγγίζει κάποιος συχνά στο χέρι ή τον ώμο, έχει πρόθεση για φλερτ», εξηγούν οι ειδικοί. «Υπάρχουν αυτά που βγάζουν μάτι, όπως το να έρθει πολύ κοντά σου, να διατηρεί συνέχεια οπτική επαφή και να σε αγγίζει τυχαία, και υπάρχουν και οι έμμεσες ενδείξεις, όπως το να γέρνει προς το μέρος σου όταν μιλάτε, να σταυρώνει τα πόδια του προς την κατεύθυνσή σου ή να έχει διεσταλμένες κόρες όταν μιλάτε», επισημαίνουν οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος.


Συζητήσεις με βάθος

Κάποιος που φλερτάρει, κάνει ερωτήσεις για τη ζωή και το παρελθόν σου, για το πώς νιώθεις, τι σκέφτεσαι, τι ονειρεύεσαι. Αν απλώς οι κουβέντες του είναι χαλαρές και επιφανειακές, τότε γίνονται με φιλική διάθεση.

Επίσης, δώσε βάση πότε σου κάνει κομπλιμέντα. Μπροστά σε άλλους ή πριβέ; Το πρώτο δείχνει κοινωνικότητα, ενώ το δεύτερο είναι φλερτ.
 

 

Επιμέλεια: Μαρίνα Χρήστου

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top