Παιδί: Tips για να το πείσεις να διαβάζει

Οι φωνές δε βγάζουν πουθενά

παιδί-διάβασμα

Πόσες  φορές  έχεις φωνάξει κι έχεις τσακωθεί για να πείσεις το παιδί σου να μελετήσει τα μαθήματα του. Λάθος! Αφού  το ξέρει  πως οι φωνές μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να έχουν...

Η ώρα της μαμάς- Πώς να χαλαρώσεις όταν τα παιδιά λείπουν

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και δώσε οριστική λύση στο «δεν θέλω να διαβάσω»

Μελέτη σε συγκεκριμένη ώρα. Η επανάληψη μιας συνήθειας είναι ο καλύτερος τρόπος να την υιοθετήσουν τα παιδιά. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα, με βάση το πρόγραμμα του παιδιού, για να ξεκινήσει την μελέτη. Καλό θα ήταν αυτή η ώρα να μην είναι κατευθείαν μετά το σχολείο, έτσι ώστε το παιδί να έχει χρόνο να ξεκουραστεί για λίγο.

 

Oι τοξικές συνήθειες των γονιών που «βλάπτουν» τα παιδιά

Η ρουτίνα βοηθάει

Τα παιδιά καθημερινά, πέρα από το διάβασμα, πρέπει να κάνουν πράγματα που θα έχουν αναλάβει υπ' ευθύνη τους. Συζητήστε μαζί τους για το πόσο σημαντικό είναι αυτό , ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να τα προλάβετε όλα, γιατί προκαλεί στρες.

Βοηθάμε στην μελέτη μόνο όταν υπάρχει ηρεμία. Αν είστε φορτωμένοι με έγνοιες και δεν είστε ψύχραιμη καλύτερα να μην βοηθήσετε το παιδί με τα μαθήματα του. Το  παιδί χρειάζεται την  υπομονή και την ήρεμη επιμονή σας. Ο δικός σας εκνευρισμός χαλάει, αυτόματα, την διάθεση του παιδιού για μάθηση.

Πέντε tips για να έχετε τέλεια σχέση με τον δάσκαλο του παιδιού σας


 Η επιβράβευση είναι σύμμαχος σας

Πείτε «μπράβο», "τα πήγες πολύ καλά" , "έσκισες¨" κι άλλα τέτοια ενθαρρυντικά λόγια στο παιδί,  για να συνεχίσει  να διαβάζει με όρεξη και  κέφι.

Βοηθήστε το με τις ασκήσεις, μην τις κάνετε εσείς!

Θες να έχεις καλύτερη επικοινωνία με το έφηβο παιδί σου;

Είναι, σίγουρα, πολλές οι  φορές που μπαίνετε στο ...τριπάκι  να λύσετε εσείς τις ασκήσεις του παιδιού , ενώ αυτό απλά ...κοιτάζει.  Λάθος! Αφού το ξέρετε, πρέπει να τις κάνει μόνο του , κι ας τις κάνει λάθος. Αφήστε το να προσπαθήσει. Η προσπάθεια είναι που μετράει.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top