Ποια χριστουγεννιάτικη παράδοση είναι το απόλυτο αγχολυτικό

Κι όμως σε βάζει αμέσως σε εορταστικό mood

γιορτινό mood

Μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο να πιάσεις στυλό

Και να γράψεις μια ευχή σε μια κάρτα. Το ίδιο αδιανόητο θα σου φαίνεται να μπεις σε ένα βιβλιοπωλείο, να αγοράσεις τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες, μετά να αγοράσεις τα γραμματόσημα και τέλος να τις ταχυδρομήσεις… Κι όμως, η vintage αυτή συνήθεια να στέλνεις ευχές με κάρτες, ακόμη λειτουργεί ως έθιμο στις χώρες της βόρειας Ευρώπης και στην Αμερική κι ο λόγος είναι απλός: η όλη διαδικασία σε χαλαρώνει και σε γεμίζει χαρά!

Πώς να βρεις σύντροφο μέχρι τα Χριστούγεννα

Αν τις πρόλαβες σαν παιδί, είναι μια διαδικασία που σε γεμίζει νοσταλγία

Εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει τα αθώα εκείνα χρόνια που στις αρχές του Δεκέμβρη, μαζευόμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι για να γράψουμε κάρτες στους παππούδες και στα ξαδέρφια στην Αμερική, ή στους φίλους από το εξωτερικό που γνωρίζαμε τα καλοκαίρια στις διακοπές. Ατέλειωτες ήταν κάποτε και οι ουρές στα ταχυδρομεία από τους ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους, για να αγοράσουν γραμματόσημα και να ταχυδρομήσουν τις κάρτες τους.

Μαμά θέλω να το στολίσω εγώ το δέντρο, όχι εσύ, κι ας μην είναι τέλειο!

Δεν είναι η πιο φιλική κίνηση για το περιβάλλον, όμως είναι μια δυνατή παράδοση

Εντάξει, δεν θα στείλεις εκατοντάδες κάρτες, θα στείλεις καμιά δεκαριά. Και θα επιλέξεις αγαπημένους σου ανθρώπους, με τους οποίους δεν επικοινωνείς συχνά.

Η όλη διαδικασία είναι απίστευτα χαλαρωτική και σε βάζει αμέσως σε γιορτινό mood

Το να διαλέξεις μια - μια τις κάρτες, να κάτσεις, να συγκεντρωθείς και να γράψεις τις ευχές στο κάθε αγαπημένο πρόσωπο χωριστά και μετά η αγορά των γραμματοσήμων και η ταχυδρόμησή τους, είναι μια γλυκιά, αγχολυτική διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη των γιορτών.

Είναι μια σούπερ έκπληξη γι´ αυτόν που θα την λάβει

Το να γράφεις τις ευχές και να φαντάζεσαι την χαρά και την έκπληξη του παραλήπτη, σου δίνει διπλή χαρά.

Συντάκτης: Νανά Χατζή
Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top