Χώρισες, έχασες τη δουλειά σου και η φίλη σου σε πίκρανε;

Καιρός να γυρίσεις σελίδα

γυναίκα απογοητευμένη

Ως γυναίκα και ως άνθρωπος που έχει αλλάξει 6 σπίτια, δύο πόλεις, 20 δουλειές και άλλους τόσους συντρόφους, νομίζω είμαι σε θέση να πω ότι η κάθε απώλεια έχει το κόστος της, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, από το να καταφέρεις τελικά να γυρίσεις σελίδα.

Το μόνο κακό είναι, ότι όταν είσαι 20 ή 30, αργείς να αποδεχτείς την πικρή αλήθεια και να προχωρήσεις. Όσο μεγαλώνεις, ευτυχώς το ξεφύλλισμα των σελίδων γίνεται γρηγορότερο…

Μόλις χώρισες: Αν εκείνος το αποφάσισε, να κάνεις και πάρτι και να μη στεναχωριέσαι, γιατί όπως έλεγε και η Μαλβίνα ‘‘άντρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ’’. Αλήθεια, πώς θα περάσεις καλά με κάποιον που δεν κόβει τις φλέβες του για σένα;

Υπομονή λοιπόν, ο χρόνος θα επουλώσει κάθε στεναχώρια. Και να ξέρεις, ότι σου έμαθε αυτή η σχέση για τους άντρες, θα σου φανεί πάρα πολύ χρήσιμο, για να μην κάνεις τα ίδια λάθη στην επόμενη.

Έχασες την δουλειά σου: εδώ υπάρχουν καλά και ακόμη καλύτερα νέα. Τα καλά νέα, είναι ότι μπορείς να απολαύσεις την ελευθερία σου, σπάνιο δώρο σ᾽αυτή την ζωή, να χαρείς το ελληνικό καλοκαίρι, να κάνεις τα μπάνια σου όλο τον Σεπτέμβρη και να επανέλθεις φρέσκια, γεμάτη όνειρα και ιδέες, που μπορεί να φέρουν ένα δροσερό αεράκι αλλαγής στην ζωή σου.

Οι μεγάλες στεναχώριες, μας οδηγούν σε βαθύτερη ενδοσκόπιση του εαυτού μας και πραγματικά γνωρίζω πάρα πολλές κοπέλες που έχασαν τις δουλειές τους και άλλαξαν χώρα, ζωή, πόλη, επάγγελμα. Και ναι, τώρα είναι πολύ καλύτερα από πριν.

Η φίλη σου τελικά δεν είναι τόσο φίλη όσο νόμιζες: να και μια απογοήτευση που μπορεί να μας πικράνει περισσότερο και από μια ερωτική σχέση. Ίσως γιατί όλοι θεωρούμε τις φιλίες ιερές, ίσως γιατί όταν μοιράζεσαι με έναν άνθρωπο όλες τις σκέψεις και τις αγωνίες σου, μετά δεν μπορείς να διανοηθείς ότι μπορεί να σε προδώσει. Κι όμως η ζωή μας έχει δείξει ότι όσο περνάνε τα χρόνια, οι άνθρωποι αλλάζουν. Άλλοι αλλάζουν διότι, λόγω ξαφνικών εργασιών και χρημάτων καβάλησαν το καλάμι, άλλοι έκαναν κάποιες καινούργιες παρέες και τώρα εσύ δεν χωράς, άλλοι είναι απότομοι μαζί σου, ενώ δεν φταις σε τίποτε.

Η πικρή αλήθεια, είναι ότι πάρα πολύ λίγοι φίλοι, ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού, μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του κολλητού φίλου. Και μη λυπάσαι, είναι φυσικό.

Συντάκτης: Νανά Χατζή

Πηγή:allyou.gr


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top