Έξι πασχαλινές δραστηριότητες που θα χαρείς με το παιδί σου

Αρκεί να θέλει να τις μοιραστεί μαζί σου

πασχαλινές δραστηριότητες

Εμείς οι μαμάδες έχουμε δουλειές με φούντες αυτές τις μέρες. Από την άλλη, τα παιδιά μας δεν έχουν σχολείο κι έχουν μπει σε μια φάση βαρεμάρας. Περιμένουν από εμάς να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, χωρίς να καταλαβαίνουν ή να θέλουν να καταλάβουν πόσες εκκρεμότητες έχουμε.

Αξίζει όμως να βάλεις σε αναμονή μία-δυο εκκρεμότητες, για να αφιερώσεις λίγο ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σου. Οι δουλειές δε σταματούν ποτέ, οι αναμνήσεις όμως είναι που μένουν, και όχι το καλοσιδερωμένο τραπεζομάντηλο. 

Και τι να κάνεις; Απλά πράγματα, αρκεί να υπάρχει διάθεση και κέφι:

  1. Βράζεις μερικά αυγά, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα βάζεις πάνω στο τραπέζι μαζί με νερομπογιές, πινέλα και αυτοκόλλητα. Μαζεύεις και μερικούς φίλους των παιδιών και τα αφήνεις να δημιουργήσουν.
  2. Φτιάχνετε μαζί τα κουλουράκια. Πάρε κουπάτ σε σχήματα όπως λαγουδάκι, αυγό, παπάκι και βάλε τα παιδιά να κόψουν τα κουλουράκια στο σχήμα που τους αρέσει. Η κουζίνα θα γίνει χάλια αλλά θα περάσουν τέλεια.
  3. Δημιουργήστε τις δικές σας λαμπάδες. Μερικά απλά κεριά, λίγα διακοσμητικά, μερικά μικρά παιχνιδάκια και πολλές κορδέλες και οι χειροποίητες λαμπάδες σας θα είναι έτοιμες.
  4. Πηγαίνετε μια βόλτα στην εξοχή και μαζέψτε αγριολούλουδα. Η ευτυχία είναι στα απλά. 
  5. Φτιάξτε ευχητήριες καρτούλες. Τα παιδιά είναι καλλιτέχνες και το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά χρωματιστά χαρτόνια, ψαλίδι, κόλλα και μαρκαδοράκια. Η γιαγιά και ο παππούς θα τις καταχαρούν αυτές τις καρτούλες.
  6. Πηγαίνετε στο φυτώριο της γειτονιάς σας και αγοράστε μια πασχαλιά. Φυτέψτε την στον κήπο ή σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι και υποδεχτείτε το Πάσχα με μυρωδιές και αγκαλιές.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top