Προσοχή! Μην αφήνετε ανεμβολίαστα τα παιδιά, κινδυνεύουν

Στοιχεία ΣΟΚ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Unicef

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς μέσα στην χρονιά που πέρασε ένα στα δέκα παιδιά παγκοσμίως είχε μείνει ανεμβολίαστο.  Οι ειδικοί εξηγούν πως αν τα παιδιά δεν... εμβολιαστούν, κινδυνεύουν από σοβαρές αρρώστιες, όπως η ιλαρά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ…

Το 2016, 1/10 παιδιά παγκοσμίως δεν έκανε τα απαραίτητα εμβόλια που τα προφυλάσσουν από την ιλαρά, τη διφθερίτιδα, τον τέτανο ή τον κοκίτη. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας σε συνεργασία με τη Unicef μελέτησαν τα συστήματα υγείας των κρατών και ήρθαν αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση πως 12,9 εκατομμύρια παιδιά παρέμειναν ανεμβολίαστα, όταν χάρη στον εμβολιασμό κάθε χρόνο σώζονται από το θάνατο 2-3 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα, η αμέλεια των γονιών αλλά και η οικονομική κρίση οδηγούν συχνά τους γονείς να μην εμβολιαστούν τα παιδιά τους ή να αμελούν τις επαναληπτικές δόσεις που είναι απαραίτητες για να μην αρρωστήσουν τα αγγελούδια τους.

Ευτυχώς, στη χώρα μας τα περισσότερα παιδιά υποβάλλονται στα υποχρεωτικά εμβόλια κι έτσι φέτος δεν είχαμε την έξαρση της ιλαράς που παρατηρήθηκε σε γειτονικά κράτη, όπως η Ιταλία.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top