Προπαγάνδα Ερντογάν με νέο σήριαλ

Ο σουλτάνος σε ρόλο σκηνοθέτη

Τη δύναμη της εικόνας αξιοποιεί ο Ερντογάν για να φανατίσει και να εδραιώσει την προπαγάνδα του. Ετοιμάζει τη μία μετά την άλλη κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές με στόχο να κυριεύσει το Netflix  και το Youtube.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου με θέμα «Η Αυγή μιας Αυτοκρατορίας: Οθωμανοί».  Η σειρά έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο Youtube και αναφέρεται στον Σουλτάνο Μωάμεθ Β και την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης μέσα φυσικά από την ματιά των Τούρκων. Δεν διστάζουν μάλιστα να δείξουν ακόμα και εικόνα της Παναγίας.

Η υπερπαραγωγή των Τούρκων θα προβληθεί μέσω Netflix σε 190 χώρες  σε 4 ηπείρους και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στα αγγλικά με τουρκικούς υποτίτλους και όλα αυτά με τις ευλογίες του Ερντογάν που έχει ένα και μόνο στόχο να  φανατίσει τους Τούρκους εντός και εκτός της χώρας και όχι μόνο

Το ντοπάρισμα των Τούρκων ανά τον κόσμο συνεχίζεται ...με αυτό το σίριαλ που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι Τούρκοι έρχονται: Το σπαθί της Δικαιοσύνης», με κακούς αυτή τη φορά τους Σέρβους.

Το σκηνικό γνώριμο με Τούρκους πολεμιστές που δε χάνουν ποτέ στη μάχη,  εντυπωσιακά σκηνικά και χιλιάδες κομπάρσους. Όλοι υποτάσσονται στις διαταγές του σουλτάνου. Όποιος τολμήσει να τον αμφισβητήσει του παίρνουν το κεφάλι.

Ο Ερντογάν σε ρόλο… σκηνοθέτη

Ηθοποιοί και σκηνοθέτες γίνονται τα όπλα του Ερντογάν για την προπαγάνδα του. Έχουν στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό μέσω της τέχνης με κατακτητές και μάχες. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε καθίσει ακόμα και στην καρέκλα του σκηνοθέτη ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε επισκεφθεί το πλατό της ιστορικής  σειράς Diriliş Ertuğrul.

Μια άλλη  τουρκική  ιστορική  σειρά  η Kuruluş: Osman: «The Ottoman» με πρωταγωνιστή τον  γνωστό  ηθοποιό  Burak Özçivit έφθασε στις Κάννες. Αφηγείται με την οπτική των Τούρκων την ιστορία του Σουλτάνου Οσμάν Γαζή  που στέκεται μπροστά στους πολεμιστές του για να φτιάξουν το νέο έθνος. Ακόμα και οι ατάκες του πρωταγωνιστή  προσαρμοσμένες στο σήμερα.  και στα μεγαλεπήβολα σχέδια του σουλτάνου Ερντογάν.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top