Η Μαρία Χούκλη μίλησε για τον καρκίνο: «Θυμάμαι έκλαιγα επί ώρες»

Περιέγραψε όλα όσα έζησε με αφοπλιστικό τρόπο

Σε μία συγκινητική εξομολόγηση ψυχής προχώρησε η Μαρία Χούκλη στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία». 

Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για την περιπέτειά της με τον καρκίνο. Το έμαθε πριν από 17 χρόνια και σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ και θέλει να δώσει δύναμη σε όσους τον αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε στα συναισθήματα του θυμού, του φόβου και του πόνου που βιώνει μια γυναίκα μέσα από αυτή την περιπέτεια.

«Μεγάλο το σοκ, θυμάμαι έκλαιγα επί ώρες. Ρώτησα τη γιατρό μου «αν κάνω όλα όσα λέτε, θα γίνω καλά»; Και μου λέει: «Κατά 99,999% ναι». Και λέω: «Ok! πάμε». Η εικόνα που μου περιέγραψε η γιατρός είναι ότι μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με πολύ άγρια θηρία, τα οποία θα σε κατασπαράξουν, αλλά υπάρχει μία πόρτα την οποία θα βρεις και θα βγεις. Φρόντισα να μην κλειστώ στο σπίτι, ποτέ να μη μείνω στο κρεβάτι με το νυχτικό, να μη νιώσω ποτέ άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Με αυτό τον τρόπο πίστευα ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο», ανέφερε.

«Πρέπει να το πεις στους δικούς σου. Εκεί μπαίνει η ενοχή, ο θυμός, σκέφτεσαι τους άλλους, σκέφτεσαι τον εαυτό σου… Το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, ζαλίζεσαι, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις. Το σοκ είναι ανθρώπινο» τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος, η οποία δε δίστασε να πει πως ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά, κάθε φορά που πρέπει να κάνει τσεκάπ έχει άγχος: «Εγκαθίσταται μέσα σου ένας φόβος. Έχουν περάσει 17 χρόνια, είναι να κάνω τώρα ένα τσεκ απ και αυτές τις μέρες είμαι πάλι αγχωμένη».

«Ορισμένοι πιστεύουν πως καρκίνος είναι θάνατος, κάτι που δεν ισχύει» δήλωσε. «Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο» ανέφερε επίσης η κυρία Χούκλη, καταλήγοντας: «Ο καρκίνος είναι μια εγωιστική ασθένεια. Επειδή έχει πολύ πόνο, δεν μπορείς να πονέσεις με τον πόνο τον άλλο. Η οικογένεια δεν πρέπει να περιμένει πολλά από ένα άτομο που βρίσκεται στη θεραπεία. Με λένε Μαρία και είμαι καλά».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top