Ποιος είναι ο Duncan Laurence - Η συγκινητική ιστορία πίσω απ' το «Arcade»

Ποιος είναι ο νικητής της Eurovision 2019

Tο απόλυτο φαβορί της Eurovision 2019, η Ολλανδία κατέκτησε για πέμπτη φορά τον διαγωνισμό στην ιστορία της. Η τελευταία της νίκη ήταν το 1975, όταν ακόμη το κοινό δεν είχε δικαίωμα ψήφου και τους νικητές, τους αναδείκνυαν αποκλειστικά οι κριτικές επιτροπές.

Το τραγούδι «Arcade» του Duncan Laurence βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα κατάταξης μετά από μια ψηφοφορία -θρίλερ γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και πολλή αγωνία, καθώς οι χώρες που ξεκίνησαν ως φαβορί έβλεπαν τη θέση τους να αλλάζει διαρκώς.

«Οι λέξεις και οι χορδές δεν βγαίνουν απλά από μέσα μου αλλά μέσα από τη καρδιά μου. Με τη βοήθεια του Joel Sjöö και του Wouter Hardy, δημιουργήσαμε μια κοινότυπη ιστορία που θέλουμε να σας μοιραστούμε. Το “Arcade” μιλά για την αναζήτηση του ιδανικού έρωτα στη ζωή. Είναι για την ελπίδα το να προσεγγίσεις κάτι που μοιάζει απρόσιτο. Έγραψα πολλά τραγούδια μετά από αυτό, αλλά το “Arcade” μίλησε στην καρδιά μου και είναι ένα ξεκίνημα για το πώς θέλω να προσεγγίζω τον κόσμο με τα τραγούδια μου. Φυσικά έκανα μουσική για χρόνια μέχρι τώρα αλλά το “Arcade” νιώθεις πως είναι το ξεκίνημα της πορείας μου. Θέλω να προσεγγίσω τον κόσμο με τη μουσική μου, και ίσως τους βοηθήσω να δώσουν και αυτοί κάτι μέσω αυτού. Στη περίπτωση του “Arcade” έχω μια συμβουλή για τον εαυτό μου και ελπίζω να δημιούργησα κάτι και για τους άλλους. Ένα μάθημα στη ζωή: καθόρισε την προσωπική σου ευτυχία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά o Duncan Laurence σχετικά με το «Arcade».

Ποιος είναι όμως ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2019;

Το πραγματικό όνομα του Duncan Laurence είναι Duncan de Moor. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής γεννήθηκε στο Σπιτζκενίσσε της Ολλανδίας στις 11 Απριλίου 1994 (Κριός στο ζώδιο) και είναι 25 ετών. Συμμετείχε στο The Voice της Ολλανδίας το 2014, όπου βρισκόταν στην ομάδα της Ilse DeLange Η σχέση του με τον διαγωνισμό της Eurovision ξεκινάει από εκείνη τη χρονιά, το 2014, όταν μαζί με τον Waylon εκπροσώπησε την χώρα κατακτώντας την δεύτερη θέση. 

Το 2017 ο τραγουδιστής αποφοίτησε από την ροκ ακαδημία του Τίλμπουργκ, ενώ αργότερα συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Λονδίνο και στη Στοκχόλμη. Από την ηλικία των 12  ο Duncan γράφει τραγούδια για την μπάντα του The Slick and Suited, αλλά και για άλλους καλλιτέχνες. Πέρσι, μάλιστα, έγραψε το τραγούδι “Closer” για το k- pop group TVXQ.

Η Ολλανδία στην Eurovision

Η Ολλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1956. Έχει στο ενεργητικό της 4 νίκες, ενώ έχει τερματίσει 5 φορές στην τελευταία θέση, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό.

Με την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η χώρα απέτυχε να προκριθεί για 8 συνεχόμενες χρονιές. Το 2013, το δημόσιο κανάλι αποφάσισε να πάρει μία στροφή 180 μοιρών, επιλέγοντας μόνο με απευθείας ανάθεση καταξιωμένους καλλιτέχνες, τόσο στην χώρα, όσο και στο εξωτερικό.

Έκτοτε, η χώρα προκρίνεται κάθε χρόνο, πλην του 2015, σημειώνοντας μια αξιόλογη πορεία, με δύο συμμετοχές κοντά στην δεκάδα – συγκεκριμένα στην 11η θέση, ενώ άλλες δύο τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα.Σημαντική διάκριση της χώρας ήταν το 2014, όπου κατέκτησε τη 2η θέση του διαγωνισμού. 
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top