Το ΕΣΡ ρίχνει ''μαύρο'' στο Έψιλον

Το κανάλι θα διακόψει το πρόγραμμά του για μία ημέρα

Νέο Κανάλι Έψιλον

«Καμπάνα» στο Νέο Κανάλι Έψιλον (πρώην Extra) έριξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τα ρατσιστικά σχόλια του Τάκη Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Στη δικαιοσύνη η ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο

Το ΕΣΡ τιμώρησε με διακοπή προγράμματος μιας μέρας και πρόστιμο 30.000 ευρώ το Νέο Κανάλι Έψιλον για τον «προσβλητικό λόγο στην εκπομπή «Αντε γεια», σε βάρος του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, Θανάση Αντετοκούμπο».

Μετά από αυτή την απόφαση  στις 10 Ιανουαρίου 2019 στη συχνότητα του σταθμού θα πέσει μαύρο.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο διάσημος μπασκετμπολίστας  μετά το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είχε δεχτεί ρατσιστικά σχόλια. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Τσουκαλάς αποκάλεσε τον Θανάση Αντετοκούνμπο «πίθηκο».

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια Αντετοκούνμπο, αν νομίζουν και τους έχει περάσει από το μυαλό ότι είμαι ρατσιστής» είχε πει ο γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού από την εκπομπή του «Άντε Γεια» στο Youtube.

Ζητάει συγγνώμη για το «πίθηκος» σε Αντετοκούνμπο ο Τσουκαλάς

Όπως τόνισε ο ίδιος, δεν είχε καμία πρόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Έλληνονιγηριανό παίκτη: «Τη λέξη την είπα για τη συμπεριφορά, όχι για το χρώμα. Και τον Παππά και τον Καλάθη τους λέω κατσίκι και γαϊδούρι, όπως πηδάνε, εκεί τι είμαι;».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top