Δε θες να πάρεις κιλά μετά τα 40; Τι πρέπει να κάνεις

Ο μεταβολισμός υπολειτουργεί και δεν πρέπει να το αγνοήσεις

κούπα με γάλα

Όλες γνωρίζουμε πως ο μεταβολισμός μας υπολειτουργεί όταν περνάμε τα 30 και τα 40. Ειδικά μετά τα 40 είναι πολύ εύκολο να πάρουμε κιλά γι΄ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

Πεινάτε διαρκώς; Αυτοί είναι οι λόγοι

Ψάρι

Το ψάρι είναι μία πολύ καλή λύση καθώς έχει πολύ λίγες θερμίδες αλλά πολλαπλά οφέλη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και θεωρούνται καλή πηγή φωσφόρου.

Γάλα και γιαούρτι

Όσο περνάνε τα χρόνια χρειαζόμαστε ασβέστιο. Μπορείτε λοιπόν να πίνετε γάλα χαμηλών λιπαρών, ένα γιαούρτι ή ακόμα και ένα latte καφέ.

Φρούτα και λαχανικά

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά. Φάτε μαρούλι, λάχανο, σπαράγγια και γενικά λαχανικά εποχής. Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα τα οποία και θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκό.

Αλκοόλ 

Μπορεί σε όλους να αρέσει να πίνουν ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά ή μία μπύρα, ωστόσο από μία ηλικία και μετά θα πρέπει να το περιορίσετε γιατί προκαλεί φούσκωμα, έχει θερμίδες και κακό λίπος.

Σόγια

Πολύ  της μόδας είναι η σόγια η οποία και κάνει καλό. Επιλέξτε γάλα σόγιας, γιαούρτι, τόφου αλλά και φασόλια.

Ροφήματα 

Μπορεί να σας αρέσει ο ζεστός καφές αλλά μετά τα 40 προκαλεί έντονες εξάψεις γι’ αυτό καλό θα είναι να τον αντικαταστήσετε με ένα κρύο τσάι ή έναν ντεκαφεϊνέ καφέ παγωμένο.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top