Mindfulness στην καθημερινότητα

Βάλε περισσότερη συνείδηση στη ζωή σου

Mindfulness

Όταν σκέφτεσαι τον όρο "mindfulness" δηλαδή ενσυνείδηση τι σου έρχεται στο μυαλό; Μήπως ινδικά μάντρα, αιθέρια έλαια και podcasts για χαλάρωση; Μήπως κάτι μακρύ και ανέφικτο αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορείς να εφαρμόσεις; Ακόμα όσο περισσότερο διαβάζεις για new age συνταγές που προσφέρουν χαλάρωση και mind & body πρακτικές τόσο πείθεσαι ότι όλα αυτά ανήκουν σε μία μαγική σφαίρα την οποία εσύ δεν θα μπορέσεις ποτέ να αγγίξεις. 

Το ότι ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δύσκολα θα βρουν διαφυγή από το στρες και την πίεση της καθημερινότητας στο διαλογισμό ή την γιόγκα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μέθοδο που θα σε οδηγήσει με το δικό σου τρόπο. 
Μπορείς λοιπόν σε οποιαδήποτε δραστηριότητά να δοκιμάσεις μερικά απλά βήματα που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο ανάλαφρη. Χωρίς κρυστάλλους ή αρωματικά κεριά. 

1. Πάρε ανάσες που θα σε γειώσουν. Κάθισε μέσα στη μέρα ξυπόλητη με τα πόδια σου να έχουν επαφή με το πάτωμα και πάρε εισπνοές "νιώθοντας" την ανάσα στο σώμα σου. Φέρε την προσοχή σου στο τώρα.

2. Συγκεντρώσου στη δραστηριότητά του. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να παρατηρήσεις ότι οι σκέψεις έρχονται για να σε αποσπάσουν από αυτή. Εκείνη τη στιγμή κάνε πιο βαθιά την αναπνοή σου και σκέψου ότι χρειάζεσαι να είσαι απόλυτα παρούσα.

3. Δώσε περισσότερο έμφαση στην όραση. Παρατήρησε αυτό που κάνεις. Τα χρώματα και η παρατήρηση θα σε φέρουν πιο κοντά στη συγκέντρωση. 

4. Δώσε περισσότερο έμφαση στην αφή. Εάν για παράδειγμα μαγειρεύεις τότε πιάσε και νιώσε τα υλικά εάν πάλι απλά περπατάς νιώσε το έδαφος στα πόδια σου.

5. Κλείσου λίγο έξω από τους ήχους του περιβάλλοντος. Πάρε μεγάλες βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να μείνεις εκτός των ήχων του δρόμου, του γραφείου ή του σπιτιού.

Στο τέλος αυτής της πρακτικής, για λίγα δευτερόλεπτα σκέψου τι σου πρόσφερε αυτό ο διαλογισμός. 

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή:allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top