Μακαρόνια: Ιδέες για να τα κάνεις πιο light

Πώς θα γλιτώσεις θερμίδες

μακαρονάδα light

Οι περισσότεροι είναι μακαρονάδες όμως αποκλείουν τα ζυμαρικά από τη διατροφή τους καθώς έχουν πολλές θερμίδες. Κι όμως υπάρχει τρόπος να τα κάνεις λίγο πιο light.

Αν σου αρέσει η καρμπονάρα μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με vegetarian χαμηλών λιπαρών που έχει λιγότερες θερμίδες αλλά ίδια γεύση. Μη βάλεις καθόλου αλλαντικά αλλά μανιτάρια.

Εναλλακτικά αντί για vegan κρέμα γάλακτος μπορείς να βάλεις γιαούρτι με λάδι που θα το έχεις χτυπήσει στο μπλέντερ.

Μία καλή ιδέα είναι να απολαύσεις μία μακαρονάδα με ντοματίνια, τριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό. 

Αν σας αρέσει το μπρόκολο μπορείτε να φτιάξετε σπαγγέτι με μπρόκολο, φέτα και γιαούρτι. Βράζετε το μπρόκολο ξεχωριστά, ενώ σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι και τη φέτα.

Κίτρινη κολοκύθα:Ιδέες για να εντάξεις το υγιεινό λαχανικό στη διατροφή σου

Αν θέλετε να πάρετε ακόμα πιο λίγες θερμίδες μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπρόκολο με το κουνουπίδι. Εναλλακτικές λύσεις είναι σπαγγέτι με χρωματιστές πιπεριές, σπανάκι και γενικότερα να προτιμάτε τα λαχανικά.

Λιγότερες θερμίδες έχει φυσικά και η μακαρονάδα με την κλασική κόκκινη σάλτσα. Σ' αυτή μπορείς να προσθέσεις ό, τι λαχανικά θέλεις. Αντίθετα οι μακαρονάδες που πρέπει να αποφύγεις είναι με κιμά, εκτός κι αν είναι κοτόπουλου. Επίσης πες όχι στα αλλαντικά, στο πολύ λάδι αλλά και σε συνταγές με κρέμα γάλακτος. 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top