Τελικά το πράσινο τσάι βοηθάει στο κάψιμο των θερμίδων;

Τι έδειξε νέα έρευνα

πράσινο τσάι

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι υγείας, ομορφιάς και ευεξίας για να ξεκινήσεις να αντικαθιστάς τον καφέ για παράδειγμα με ένα πράσινο τσάι.

Η βασικότερη και η πιο διαδεδομένη είναι ότι το πράσινο τσάι διαθέτει φαινόλες που από μόνες τους αλλά και στην ένωσή τους με άλλες ουσίες δημιουργούν χημικούς δεσμούς που με τη σειρά τους έχουν αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

'Ηξερες όμως ότι το πράσινο τσάι μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Κουνουπίδι: Ιδέες για να λατρέψεις ένα από τα πιο light λαχανικά

Σύμφωνα με πιο καινούργιες έρευνες οι φαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι, ενεργοποιούν κάποιες επινεφρίνες που είναι υπεύθυνες για τον μεταβολισμό και ανήκουν στην κατηγορία των ντοπαμινών που είναι με τη σειρά τους υπεύθυνες για την διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος και την καύση θερμίδων.

Eφτά τρόποι για να είσαι fit και υγιής

Ακούγεται καλό και πραγματικά είναι!

Αυτό λοιπόν το “καύση θερμίδων” ενεργοποίησε το ενδιαφέρον μας για το πράσινο τσάι και ψάχνοντας βρήκαμε μια έρευνα που ισχυρίζεται πως δύο κούπες των 200 ml ημερησίως, αρκούν για να κάψουμε 60 θερμίδες ακόμα κι αν δεν κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας ούτε πόντο μακριά από τον καναπέ.

Tip: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Tafts δείχνει ότι οι κατεχίνες, ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλιάς. Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος του πράσινου τσαγιού έχει μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις και συνδυασμού γεύσεων που θα σε κάνουν να κολλήσεις.

Τέλος, είναι η πιο cozy παρέα τώρα που -που θα πάει- θα αρχίσουν τα πρώτα σημάδια του χειμώνα που έρχεται.

Υ.Γ Και τίποτα από τα παραπάνω να μην ισχύει πίνοντας πράσινο τσάι έχω όμορφα αξεσουάρ με μαντεμένιες τσαγιέρες και κούπες πορσελάνινες, εξωτικές, χουχουλιαστές.

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή:allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top