5 παρεξηγημένα τρόφιμα που μας κάνουν καλό

Μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας

Τηγανιτά αυγά

O κρόκος του αυγού: Τον κατηγορούσαν χρόνια πως προκαλεί χοληστερίνη (καταρρίφθηκε) τον κατηγορούν ακόμα ότι παχαίνει (δεν ισχύει). Ο κρόκος του αυγού είναι μια πολύτιμη πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Α και D και πρωτεΐνης.

Τροφές που τις τρώμε τελείως λάθος

Η πίτσα: Προφανώς, αν τη φορτώσεις με μπέικον και πεπερόνια, υγιεινό γεύμα δεν θα καταναλώσεις. Αν, όμως, επιλέξεις να τη γαρνίρεις με σπιτική σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες, τυρί και κοτόπουλο αντί για ζαμπόν και μπέικον, θα έχεις κερδίσει λυκοπένιο με αντικαρκινική δράση από τη ντομάτα, φυτικές ίνες από τα λαχανικά, πρωτεΐνη από το κοτόπουλο και ασβέστιο από το τυρί.

Το τυρί: Ο καλύτερος φίλος της σιλουέτας σου μπορεί να μην είναι, καθότι έχει θερμίδες και μάλιστα μπόλικες, όμως το τυρί σου δίνει τιτάνιες ποσότητες ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμινών D και E. Για την ακρίβεια, μόλις 30 γραμμάρια τυρί αρκούν για να φτάσεις την συνιστώμενη ημερήσια δόση ασβεστίου.

Δε θα πιστεύετε πώς μπορείτε να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

Η μπανάνα: «Παχυντικό φρούτο» την κατηγορούν πως είναι, πράγμα που δεν είναι εντελώς άδικο. Η μπανάνα όμως είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη Α, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Απλώς καλή ιδέα είναι να φας τη μισή, για να γλιτώσεις τις έξτρα θερμίδες της.

Οι πατάτες: Έχουν δαιμονοποιηθεί κυρίως επειδή ο κόσμος τις συνδέει με το τηγάνισμα. Η ψητή πατάτα όμως (που με την κατάλληλη θερμοκρασία, και με ελάχιστο ελαιόλαδο, μπορεί να μοιάσει πολύ με τηγανιτή, λεπτομέρειες εδώ https://caruso.gr/texniki-patates-fournou/) είναι πλούσια σε άμυλο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Διασπάται επίσης αργά στο πεπτικό σύστημα, παρέχοντας έτσι διαρκή ενέργεια στο σώμα και κρατώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χαμηλά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top