Πόση ποσότητα σοκολάτας επιτρέπεται να φας σε μία δίαιτα;

Τι άλλο πρέπει να περιορίσεις για να μην έχεις «τύψεις»

γλυκό σοκολάτα

Έχεις μπει σε σκληρό πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσεις κάποια περιττά κιλά, όμως είναι στιγμές που λαχταράς μία σοκολάτα;

Όπως σε όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν μια ισορροπημένη διατροφή, το κλειδί είναι το μέτρο! 

Πεντανόστιμα γλυκά που μπορείτε να φάτε όταν είστε σε δίαιτα

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου είναι λάθος να πεις ότι δε θα φας γλυκό όσο ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής, όπως είναι λάθος να πεις ότι θα τρως γλυκό κάθε μέρα.

Κετογονική δίαιτα: Τρως λιπαρά και αδυνατίζεις

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι το ποσό των απλών υδατανθράκων που πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στη μέρα. Είναι λοιπόν μέχρι 10% του συνόλου των θερμίδων. Στην περίπτωση μιας δίαιτας π.χ. 1300 θερμίδων, οι υδατάνθρακες που πρέπει να λαμβάνουμε είναι μέχρι 130 θερμίδες… όσο περιέχεται περίπου σε 70 γρ. σοκολάτας…

Αν λοιπόν είσαι αρκετά εγκρατής, ώστε να τρως 1 σοκολατάκι τη μέρα (10 γρ. * 7= 70γρ), μπορείς να το κάνεις. Όπως όμως τονίζει η διακεκριμένη διατροφολόγος υπάρχει ένας κίνδυνος. Αυτός είναι το να ξεφύγεις στην ποσότητα, να ενισχύσεις την ψυχολογική εξάρτησή σου από το γλυκό και να διαιωνίσεις μια κατάσταση που, κατά περιόδους, σε οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Την ημέρα λοιπόν, που θα θελήσεις να φας γλυκό, καλό είναι να έχεις περιορίσει την ποσότητα των υπόλοιπων υδατανθράκων, για να βγει σωστή η αναλογία όλων των μακροθρεπτικών συστατικών. 

Το γλυκό επίσης, δεν πρέπει να αποτελεί γεύμα!

Με την πρόφαση ότι θα αφαιρέσεις κάποιο γεύμα δίνεις στον εαυτό σου το άλλοθι να φάει μεγάλη ποσότητα.

Της Δέσποινας Μαλέλη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top