Πέντε νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού με ελάχιστες θερμίδες

Eυκαιρία να χάσουμε βάρος χωρίς στερήσεις

φρούτα με ελάχιστες θερμίδες

Τι καλύτερο από τα φρούτα του καλοκαιριού; Φρούτα γεμάτα χρώματα, αρώματα, γεύση και φυσικά δροσιά! Η φύση κάθε εποχή του χρόνου, έχει τους ρυθμούς της και τα δώρα της στον άνθρωπο είναι πάντα τόσο ξεχωριστά. 

Εμείς, διαλέγουμε:

#1 Καρπούζι
Αν το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί στο μυαλό σου με ένα φρούτο, τότε αυτό είναι σίγουρα το νόστιμο, χρωματιστό και δροσερό καρπούζι. Αποτελείται από 92% νερό και σου προσθέτει μόλις 21 θερμίδες ανά μερίδα.

#2 Πεπόνι
Δεύτερο στη λίστα μας, πολύ πιθανόν πρώτο στην καρδιά σου. Το πεπόνι είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και προβλήματα, τα οποία μπορεί να συναντήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως ο καταρράκτης.

#3 Κεράσια
Το χρωματιστά αυτό φρούτα είναι πλούσια σε φυτοστερόλες και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Παράλληλα, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Και όλα αυτά με μόλις 60 θερμίδες ανά μπολάκι.

#4 Φράουλες
Αρκετοί τις προτιμούν μαζί με τα κεράσια. Ίσως, και εσύ. Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, ενώ από τις φράουλες δεν λείπει το κάλιο, ουσία που θα σε βοηθήσει σε περίπτωση που η χολή σου εμφανίσει πρόβλημα. Α, και 24 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια δεν τις λες πολλές.

#5 Σταφύλια
Τα σταφύλια, οι καρποί του αμπελιού, βρίσκονται ήδη στην εποχή τους. Τώρα μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, το πράσινο (συνήθως) αυτό φρούτο κυριαρχεί, γιατί είναι ελαφρύ, χορταστικό και απίστευτα ευεργετικό για τον οργανισμό σου.
Και όλα δείχνουν ότι το «Δεύτερο Μέρος» είναι αναπόφευκτο. Συνεχίζεται…

Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top