Μαύρη σοκολάτα ή κρέας; Τι βοηθά στο αδυνάτισμα;

Ποια είναι τα οφέλη τους

Μαύρη Σοκολάτα

Μπορεί η μαύρη σοκολάτα να ακούγεται περισσότερο ως «εχθρός» της δίαιτας, όμως, τα λιπαρά που περιέχει είναι πιο υγιεινά από εκείνα που περιέχει το κρέας, το οποίο έχει περισσότερα κορεσμένα, σύμφωνα με την Alice Lichtenstein, διευθύντρια του Εργαστηρίου Καρδιαγγειακής Διατροφής στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Tufts. 

Συγκεκριμένα, τα λιπαρά στη μαύρη σοκολάτα προέρχονται από το βούτυρο κακάο που περιέχει ολεϊκό οξύ (ένα υγιεινό συστατικό που επίσης συναντάται και στο ελαιόλαδο) καθώς και φλαβονοειδή που δρουν αντιοξειδωτικά. 

Βέβαια, περιέχει και βλαβερές ουσίες, όπως στεατικό και παλμιτικό οξύ που συνδέονται με εμφάνιση καρδιοπάθειας, αλλά βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με το βοδινό κρέας. 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αναφέρονται στη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 75%. Πάντως, αν θέλετε αντιοξειδωτικά οφέλη, προτιμήστε να τα πάρετε από άλλες πηγές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να τα έχετε σε μεγαλύτερη δόση και με λιγότερες θερμίδες. 

Να τονίσουμε ότι η παραπάνω πληροφορία δεν αναιρεί τα οφέλη της μέτριας κατανάλωσης κρέατος μέσα στην εβδομάδα, καθώς προσφέρει σίδηρο και πρωτεΐνες απαραίτητες για τον οργανισμό.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top