Τέσσερα λάθη που σαμποτάρουν τον μεταβολισμό σου

Απόφυγέ τα και θα δεις μεγάλη αλλαγή, promise!

γυμνασμένη κοπέλα

Γυμνάζεσαι έντονα σε καθημερινή βάση αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα στο σώμα σου; Έχεις αναλογιστεί τι μπορεί να μπλοκάρει τον μεταβολισμό σου; Παρακάτω σου έχουμε 4 από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε και σαμποτάρουμε τον μεταβολισμό μας. Απόφυγέ τα και θα δεις μεγάλη αλλαγή, promise!

1. Δεν τρως σωστά

Προφανώς και η καλή διατροφή είναι το Α και το Ω όταν προσπαθείς να «χτίσεις» το σώμα των ονείρων σου. Ακόμα και αν γυμνάζεσαι πολύ και καθημερινά δεν θα δεις αποτελέσματα αν τρέφεσαι μόνο με junk food, τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πολλούς υδατάνθρακες

2. Δεν τρως αρκετά

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι μένουν νηστικές. Το σώμα σου χρειάζεται καύσιμα για να ανταπεξέλθει στην έντονη προπόνηση. Αν δεν τρως αρκετά, δεν θα κάψεις λίπος αλλά μύες. Έτσι ο οργανισμός αναγκάζεται να αποθηκεύσει κάθε έξτρα θερμίδα σαν λίπος.

3. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Φρόντισε λοιπόν να πίνεις 2-3 λίτρα νερό την ημέρα ακόμα και τις μέρες που το πρόγραμμά σου δεν περιλαμβάνει γυμναστική. Η αφυδάτωση επηρεάζει τη διάθεση, τη συγκέντρωση, τη μνήμη, την ποιότητα του ύπνου και την δυνατότητα του οργανισμού να κάψει λίπος.

4. Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι άκρως σημαντικός για το σώμα σου. Αν δεν κοιμάσαι αρκετά δεν επιτρέπεις στου μύες του σώματος να ξεκουραστούν και να αναδομηθούν όπως πρέπει για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι ξυπνάς κουρασμένη, κάθε προπόνηση φαντάζει δυσκολότερη και εσύ δεν έχεις διάθεση να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top