Παράδοση και πολιτισμός σε εκδηλώσεις στα Χανιά

Φιλοξενούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων

Χανιά: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Με έντονο το στοιχείο του πολιτισμού και της παράδοσης εξελίσσεται ο Αύγουστος στα Χανιά όπου φιλοξενούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το «πάντρεμα» του πολιτισμού με τη λαϊκή παράδοση, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Κορωνίδα των εκδηλώσεων αποτελούν και φέτος το Φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» και οι εκδηλώσεις «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός», που οργανώνονται από τους δήμους Κισσάμου και Πλατανιά.

Σε προορισμό πολιτισμού και παράδοσης εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» που για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην παραλία της Κισσάμου έως και τις 18 Αυγούστου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Κισσάμου και ο δήμος Κισσάμου συνεχίζουν την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του Φεστιβάλ που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν βιοτέχνες, συνεταιρισμοί, παραγωγοί και πολιτιστικοί σύλλογοι με 48 περίπτερα.

Το φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» λειτουργεί από 6 το απόγευμα έως 11:30 το βράδυ στην παραλία Κισσάμου δίπλα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης όπου κάθε βράδυ πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα της Κρήτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων του και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου, και μαζί με τοπικούς αναπτυξιακούς και πολιτιστικούς φορείς πραγματοποιεί για 9η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ «ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Πρόκειται για δράσεις βιωματικού χαρακτήρα όπως οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων και μουσικοχορευτικές δράσεις με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες την περιοχή.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, «εδώ και 9 χρόνια ο δήμος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση που είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Ιδιαίτερα οι δράσεις βιωματικού χαρακτήρα όπως η συλλογή σταφυλιών, αλλά και η δράση που αφορά τα κρασιά και το λάδι προσελκύουν πολλούς ξένους επισκέπτες».

Για περίπου 1,5 μήνα μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του φεστιβάλ απλώνονται στην ενδοχώρα αλλά και στην παραλιακή ζώνη του δήμου Πλατανιά δημιουργώντας συναντήσεις γεύσεων, μουσικής και παράδοσης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top