7ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Χορευτές από όλον τον κόσμο έρχονται για 2 μοναδικές παραστάσεις

Φεστιβάλ Bollywood

Σπουδαίοι καλλιτέχνες του χορού από όλο τον κόσμο, τιμούν με την παρουσία τους το Αθηναϊκό κοινό, με 2 μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) όπου και κορυφώνεται η διοργάνωση του 7ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών - εκφράζοντας τον Πολυπολιτισμικό Χαρακτήρα του Φεστιβάλ - μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας.

Θα λάβουν μέρος  μεγάλοι χορευτές και δάσκαλοι όπως o διεθνούς φήμης χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος του Bollywood Dance Naz Choudhury - αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος χορογράφος, δάσκαλος καιperformer του χορού Bollywood στην Ευρώπη - με έδρα το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο).

Το έργο του εμπνέει, καθώς ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης Bollywood που οι παραγωγές του παρουσιάστηκαν για 4 συνεχόμενα  χρόνια στην «O2 Arena» στο Λονδίνο φέρνοντας τον χορό Bollywood σε πολλά διάσημα τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «Strictly Come Dancing» και το «The Generation Game».

Είναι Ιδρυτής της Ομάδας των BOLLYFLEX και έχουν χορέψει ακόμα και στην απονομή των Νόμπελ Ειρήνης.

Η KINGA MALEC που κατάγεται από τη Βαρσοβία της Πολωνίας, είναι χορεύτρια και χορογράφος Ινδικών χορών καθώς και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του IPCC (Ινδο-Πολωνική Πολιτισμική Επιτροπή).

Ο SUMON RUDRA  ο πρώτος Ινδός χορευτής και χορογράφος που είναι κάτοχος δύο διπλωμάτων Σύγχρονου Χορού, συμμετείχε στο 1ο Ελληνικής Παραγωγής Μπόλιγουντ Μιούζικαλ «India the Land of Love»  και έχει χορέψει στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια όπως στο Mega Chanel, Epsilon, Star, κ.λπ.

Η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια SNEHA MISTRI (Ισπανία), έχει συνεργαστεί με τον διάσημο μουσικό και χορογράφο Nitin Sawhney στα πλαίσια της δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο “Migration”. Έχει επίσης συμμετάσχει σαν   χορεύτρια στην Ευρωπαϊκή περιοδεία της DJ Ritu, στο Joi Karma και στην ομάδα «Shobhana Jeyasingh Dance Company».

Η ILONA KOLACHANA από την Φινλανδία, που ήταν Δασκάλα Θεραπευτικών Μεθόδων Χορού στο Ινστιτούτο Eino-Roiha το 2017 και ιδρύτρια και χορογράφος των bollywoodkamlees, καθώς και performer ινδικών χορών στη Φινλανδία και το εξωτερικό.

Η VINATHA SREERAMKUMAR από την Ισπανία, χορεύτρια, χορογράφος και επιχειρηματίας από την Chennai της Ινδίας με έδρα τη Μαδρίτη, εκπαιδεύτηκε στο Bharatanatyam, την κλασσική μουσική της Νότιας Ινδίας (Carnatic) και το Σανσκριτικό θέατρο, υπό την καθοδήγηση του γκουρού της Smt. Nandini Ramani, από την ηλικία των 4 χρόνων.

 Η ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΑΡΚΑΡΑΣΒΙΛΗ από τα 15 της χρόνια ασχολήθηκε με τον χορό της κοιλιάς. Είναι δασκάλα και χορεύτρια Παραδοσιακών και Σύγχρονων Ανατολίτικων Χορών και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις (κύπελλα και χρυσά μετάλλια) σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Bellydance.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΑΚΟΥΤΡΟΥ είναι απόφοιτος Επαγγελματικής Σχολής Χορού και ξεκίνησε την συνεχόμενη έως σήμερα καριέρα της σαν καθηγήτρια χορού στον κλασικό και σύγχρονο χορό.

Ειδικεύτηκε στο Tribal Fusion Bellydance με στοιχεία σύγχρονου χορού. Συμμετέχει σαν χορεύτρια σε διάφορες παραστάσεις και διεθνή φεστιβάλ.

Για 1η φορά στην Ελλάδα έρχεται από το Χονγκ Κονγκ η δασκάλα και χορογράφος OXANA BANCHSHIKOVA με την ομάδα BEYOND Bοllywood. H Oxana εκτός από την εκπαίδευσή της σε Υoga και Pilates, έχει εκπαιδευτεί και στον κλασσικό ινδικό χορό Bharatanatyam και είναι ιδρύτρια και διευθύντρια, από το 2009, της Cosmic Dance Company.

 Οι  BOLLYFLEX από τη Μεγάλη Βρετανία, oι TARANG από τη Ρωσία, οι SANAM από τη Λιθουανία, οι INDRADANCE από τη Ρουμανία, οι HIDE από τη Φινλανδία, οι ALGAZARA και ESPACIO INDIA από την Ισπανία, οιBOLLY DEEWANI και οι LADKIYON KA SWAG από τη Γαλλία, οι KASHNI DANCE από την Πορτογαλία και οι Ελληνίδες BELLYHOOD είναι μερικά μόνο από τα γκρουπ που θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ, (5 - 7 Ιουλίου 2019), θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο Beach party καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την 1η ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα υπό την αιγίδατου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top